GÜNDEME BAKIŞ -  CHP’de aylardır beklenen İzmir il kongresine saatler kaldı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun desteğini alan ve üzerinde uzlaşı sağlanan CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel kongreye büyük avantajla giriyor. CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Cüneyt Oğuz ve son genel seçimlerde milletvekili adayı olan Ezgi Deniz Urunga aday olabilmek için 65 kurultay delegenin imzasını arayacak.

CHP IL BAŞKAN ADAYI OĞUZ: “GÜÇLÜ BIR YÖNETIM IÇIN ADAYIM” HABERİ İÇİN TIKLAYINIZ!

CHP İZMİR İL KONGRESİ ÖNCESİ FLAŞ GELİŞME! 'BEN DE ADAYIM!' HABERİ İÇİN TIKLAYINIZ!

YÜCEL, İNZİVAYA ÇEKİLECEK! SOYER’LE GECE BULUŞMASI OLACAK
Yücel, 30 ilçe başkanından isim önerisini aldığı, belediye başkanlarıyla da temasa geçtiği öğrenildi. Yücel’in bu akşam saatlerinde telefonunu kapatarak listesine son şeklini vereceği ifade edildi.  Gündeme Bakış’ın edindiği bilgiye göre; Yücel Adana’dan akşam saatlerinden gelecek olan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’le bir görüşme yapacak.

65 İMZAYI BULMASINLAR DİYE…
Yücel ve onu destekleyenler; başka bir adayın çıkmaması ve 65 imzayı bulmaması için listesini gizli tutacak. Bunun için de yoğun bir gayret sarf edileceği bildirildi.

BAZI İLÇE BAŞKANLARINDAN FEDAKARLIK İSTENİYOR!
Yücel, geçtiğimiz gün ilçe başkanlarıyla bir araya gelmiş ve o görüşmede 30 ilçe başkanının kurultay listesine yazılması konusunda uzlaşma sağlanmıştı. 56 listede hangi belediye başkanlarının olacağı ise merak konusu. Yücel’in bazı ilçe ve belediye başkanlarından kurultay delegeliği için fedakarlık istediği bildirildi. Özellikle kurultay listesiyle ilgili görüşmelerin gece boyu süreceği öğrenildi.

BLOK MU ÇARŞAF MI?
İl başkanı Deniz Yücel ismi üzerinde uzlaşan ilçe başkanlarının kongrenin yöntemiyle ilgili ayrışması devam ediyor. Özellikle delege sayısı az olan ilçe başkanları blok liste konusunda ısrarcı oldukları ifade edildi. İzmir Büyükşehir Belediyesi CHP Grup Başkanvekili Mustafa Özuslu’nun bu konuda kararsız kalan ilçe başkanlarını blok liste konusunda ikna ettiği öne sürüldü. Kulislerde 20’ye yakın ilçe başkanının blok konusunda hemfikir olduğu konuşuluyor. Bu konuyla ilgili görüşmelerin gece boyunca süreceği kaydedildi. Blok liste önerisinin 350 imzayla divana verilmesi bekleniyor.

CHP’DE İLÇE BAŞKANLARI ZİRVESİNDE 'UZLAŞI' ÇIKMADI! BLOK/ÇARŞAF KRİZİ! KİM NE İSTİYOR? HABERİ İÇİN TIKLAYINIZ! 

30 İLÇE BAŞKANINDAN YÜCEL’E DESTEK! DEKLARASYON YAYINLADILAR! HABERİ İÇİN TIKLAYINIZ!

BLOK LİSTEYE ŞARTLI DESTEK!
Bazı belediye başkanlarının blok listeye sıcak baktığı ancak Yücel’in listesini görmek istediklerini kendisine dolaylı yollardan bildirdikleri öğrenildi.