GÜNDEME BAKIŞ - CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel bir otelde ilçe başkanlarıyla bir araya geldi. Toplantıya Menderes, Selçuk ve Beydağ ilçe başkanları katılmadı.

TEŞEKKÜR ETTİ!
Yücel, geçtiğimiz gün kendisine destek açıklaması yapan ilçe başkanlarına teşekkür ettiği, birlik ve beraberlik mesajı verdiği öğrenildi.

İSİM ÜZERİNDE UZLAŞTILAR, YÖNTEM DE UZLAŞAMADILAR!
Kongrede seçimin blok mu yoksa çarşaf listeyle yapılması gerektiği ilçe başkanları arasında tartışma konusu oldu. Toplantıda; Balçova, Gaziemir, Çiğli, Bornova, Urla, Bayraklı Konak, Buca, ilçe başkanları kongrenin çarşaf listeyle yapılması gerektiğini savundu.

ANLATAMAYIZ
CHP Konak İlçe Başkanı Çağrı Guruşçu’nun, “Blok listeyle seçimi yaparsak bunu örgüte anlatamayız. İl başkanı ismi üzerinde bir uzlaşı var. Burada bir sorun yok. Ancak demokrasiyi savunuyorsak insanlara listeyi dayatmayalım. Partililer kendilerini listede göremezse salonu terk eder. 

BLOK İSTEYEN İLÇELER!
Kınık, Çeşme, Dikili, Bergama, Tire, Karaburun, Menemen, Karşıyaka, Bayındır, Aliağa, Ödemiş, Kiraz, Foça, Karabağlar, Narlıdere, Seferihisar, Torbalı ilçe başkanlarının ise blok listeyle seçim yapılmasını istedi.

Foça, Güzelbahçe, Karabağlar, Narlıdere, Seferihisar, Torbalı ilçe başkanlarının, “Biz bloktan yanayız. Ancak örgütün vereceği karara saygı gösteririz” şeklinde görüş bildirdikleri belirtildi.

KENDİ İLÇENİZDE ÇARŞAF MI YAPTINIZ?
CHP Güzelbahçe İlçe Başkanı Çağlayan Bilgen’in ise, “Tüzük çarşafı emrediyor ama önergeyle blok listeli seçim yapılabilir. Burada arkadaşlar çarşaf listeli seçim olsun diyor. Peki kendi ilçelerinizde seçimi çarşaf listeyle mi yaptınız? Hayır. Sadece Foça çarşaf listeyle yaptı” dediği öğrenildi.

ÇARŞAF LİSTE OLURSA ANAHTAR ÇIKARILSIN
Bazı ilçe başkanları seçimin çarşaf listeyle yapılması halinde anahtar liste hazırlanmasını ve buna göre hareket edilmesini önerdi. Bu konuda da toplantıda bir uzlaşı çıkmadı.   

30 İLÇE BAŞKANI LİSTEYE YAZILSIN UZLAŞISI
İlçe başkanları 30 ilçe başkanının kurultay listesine yazılması noktasında ise uzlaşı sağladığı öğrenildi.

TUNÇ BAŞKAN BAŞKANLARI TOPLASIN
Belediye başkanlarının kurultay listesine yazılıp yazılmaması konusunun ise gündeme gelmediği belirtildi. Bazı ilçe başkanlarının, “Aziz başkan 2 yıl önce belediye başkanlarını toplayıp kurultay delegesi yazılmaması konusunda açıklama yapmıştı. Tunç Soyer’de bunu yapsın” önerisinde bulunduğu ifade edildi. 

 DEĞERLENDİRME YAPTIK!
Toplantı sonrası açıklamalarda bulunan CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, “Kongremize 48 saat kala ilçe başkanlarımız ile bir durum değerlendirmesi yaptık. Salı günü 30 ilçe başkanımız il başkanlığımızda bir araya gelerek şahsımla ilgili desteklerini açıkladılar. Ben ilçe başkanlarımıza bu destek açıklamasından dolayı teşekkürlerimi sundum. Benim için çok değerli ve anlamlı bir hamleydi. Partimizin İzmir’de Cumhuriyet Halk Partisi’nde belki de ilk kez yaşanan bir olaydı. 31 Mart yerel seçimlerinde CHP’nin yakaladığı bir başarı var. Bu başarı CHP’nin ve genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun toplumun tüm kesimleriyle kucaklaşması ve umut olması sonucunda gelen bir başarıydı. Bu başarıyı CHP’yi genelde de iktidara taşıyarak taçlandırmak istiyoruz. O yüzden İzmir’de bu birlik ve beraberliğin sağlanması bizim açımızdan ve CHP açısından gerçekten çok değerli ve anlamlı. Bunu da kongremizde ve kongreden sonraki süreçte de devam ettirme konusunda kararlıyız. O yüzden ilçe başkanlarımızla bir araya gelerek değerlendirme yaptık. Tüm ilçelerin temsil edebileceği, tüm ilçelerin beklenti ve önerilerin karşılık bulacağı bir kongre süreci yaşamak için ilçe başkanlarımız ile istişare toplantısı yaptık. Gayet güzel, verimli bir toplantı gerçekleştirdik” diye konuştu. 

KARARI İL DELEGELERİMİZ VERECEK!
Yücel, sözlerine şöyle devam etti:

“Büyükşehir kanadı demek doğru değil, biz burada bir aileyiz. Belediye başkanlarımızla, büyükşehir belediye başkanımızla,  ilçe başkanlarımızla, milletvekillerimiz ile İzmir İl Örgütü bir bütündür. Bunu ayrıştıracak, bu bütünlüğü bozacak hareketlerden ve söylemlerden kaçınmak gerekir. Belli kişilerin belli grupların blok liste yönünde bir düşüncesi olabilir ancak tüzüğümüze göre çarşaf liste asıldır, esastır. Bu konuda ilçe başkanlarımızın da görüşlerini aldık. Neticede kongreye çarşaf listeyle mi blok listeyle mi gidileceği konusunda nihai kararı verecek olan il delegelerimizdir. Bu konuda bizim bir dayatmamız asla söz konusu olamaz. Çarşaf listenin daha demokratik olduğu gerçektir. Ancak bu konuda delegenin iradesi esastır.”

BELEDİYE BAŞKANLARI KURULTAY DELEGESİ YAZILACAK MI?
Yücel, “Toplantıdan, belediye başkanlarının kurultay delegeliklerine yazılıp yazılmaması konusunda bir irade ortaya çıktı mı?” sorusu üzerine şu açıklamayı yaptı:

“Belediye başkanlarımız kurultay delegesi yazılacaktır ya da yazılmayacaktır diye bir karar alınması söz konusu değil. Neticede ilçe önerileri öncelikli... İlçelerin önermesi halinde, ilçelerin bu konuda talebi olması halinde belediye başkanlarımızın da kurultay delegesi yazılmasına engel bir durum yok”