GÜNDEME BAKIŞ – (Özel Haber) Kültür ve Turizm Bakanlığı, "Ege Turizm Merkezi - Çeşme" projesi hazırladı. Projeyle birlikte Çeşme ve Urla’da ilk etapta 511 parsel kamulaştırıldı. Daha sonra kamulaştırılan alanlarda revizyona gidildi ve bazı parseller çıkarıldı.

ALAÇATI’DA 128 HAK SAHİBİ VAR
Alaçatı’da 175 parsel kamulaştırma kapsamına alındı. Buradaki hak sahipleri arsalarının değerinde satıl alınması yönünde taleplerini ilgililere bildirdi. Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran da bu konuya dikkat çekti. Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan projeyle ilgili yeni bir adım geldi. Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü’nden yetkililer Alaçatı’daki 128 hissedarı aramaya başladığı öğrenildi. Hak sahiplerine, Takasa nasıl bakarsınız?”, “Bu konuyla ilgili başka düşünceniz var mı?” şeklinde sorular yönelttiği ifade edildi.

ÇEŞME VE URLA’DA KAMULAŞTIRILACAK ARAZILERIN ÖNEMLI BÖLÜMÜ BIRINCI DERECE SIT ALANIYMIŞ! HABERİ İÇİN TIKLAYINIZ!

‘ARSALARIMIZ DEĞERİNDE ALINCAK MI? İLK ÖNCE PLANLAMA YAPILSIN SONRA…’
Çeşme Belediyesi’nin MHP’li Meclis Üyesi, aynı zamanda kamulaştırılan alanda arazisi olan Alpaslan Koparal, Gündeme Bakış’a konuştu. Koparal, “Evet bizi aradılar. Çeşitli sorular yönelttiler. Bunlardan bir tanesi takas ile ilgiliydi. Düşüncelerimizi sordular. Bir anket gibiydi. Ben devlete karşı olan yapısı değilim. Ancak burada bir durum var. Biz arsalarımızın karşılığını alabilecek miyiz alamayacak mıyız? Bizim arsalarımız tarla vasfında ve sit alanında. Ancak bunların önemli bir bölümü denize sıfır. Eğer bana gel sana dağın başında tarla verelim’ denirse bunun bir anlamı olmaz. Devlet kendi arsasını sitten çıkarıyor ama benim arsam sitte kalıyor ve bunu bu vasıfla alacaksın! Bu mantıklı değil. Planlama yapılır. Ondan sonra ben takası ya da başka bir şeyi konuşuruz. Ben burada siyasi bir şey gütmüyorum. Bu arsalar bize atalarımızdan kaldı. Değerinde alınmasını istiyoruz” dedi.