GÜNDEME BAKIŞ - Özel Haber-  Kültür ve Turizm Bakanlığı, Çeşme ve Urla’da turizm alanlarını genişletmek için acil kamulaştırma kararı aldı. Kamulaştırmaların Alaçatı-Zeytineli arasındaki çorak arazide yapılacağı öğrenildi. Cumhurbaşkanlığı kararnamesinde de kamulaştırılacak yerler tek tek belirtildi.

BİRİNCİ DERECE SİT ALANI! ÇİVİ BİLE ÇAKILAMAZ!
Alınan bu karar sonrası herkes birbirine bu kararın ne olduğunu sordu ancak bir yanıt alamadı. Kamulaştırılacak yerlerde evi, arsası olan vatandaşlar ise tedirgin. Gündeme Bakış’ın Çeşme Belediyesi yetkililerinden edindiği bilgiye göre kamulaştırılacak alanların önemli bir bölümü birinci derece sit alanı. Birinci derece sit alanlarına bakanlığın izni olmadan çivi bile çakılamıyor.

BAKANLIK BELEDİYEDEN GÖRÜŞ SORMUŞ
Öte yandan Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Çeşme Belediyesine konuyla ilgili görüş sorduğu öğrenildi. Çeşme Belediyesi’nin, “Çeşme’nin plan notları belli. Burada bunun uygulanmamı gerekir” şeklinde görüş bildirdiği ifade edildi.

BİZİM DE ARAZİMİZ VAR, NE OLDUĞUNU BİLMİYORUZ! PANİK HALİNDEYİZ
Çeşme Belediyesi MHP’li Meclis Üyesi Alpaslan Koparan, kamulaştırma kararıyla ilgili Gündeme Bakış’a konuştu. Koparan, “Biz de işi çözemedik. Acele kamulaştırma kararı alındı. Neden acele kamulaştırma? Onu da çözemedik. Panik halindeyiz. Benim ve akrabalarım kamulaştırılacak alanda 100 dönüm kadar arazimiz var. Avukatımız gelecek. Turizmi açılsın. Kısır döndüğü bir turizm var. 45 gün harala gürele bir sezon geçiyor. Vatandaş da turizm hareketi istiyor. Sen bunu yap ama milletin malını yine millete bırak. Planlar yap. Gerçekleştir. Kimse yapma demiyor. Orada birinci derece sit var ama orda bir tane ot bitmiyor. Tarladan biliyorum. Zamanında ikinci derece sitti. Sonra birinci derece çektiler. Bu karar mağduriyet yaratacak. Sen kamulaştırılacak arazideki vatanşa ne vereceksin? Benden alıyorsun ama orayı planladıktan sonra tahsis edeceksin. İlk önce planlamayı yap. 100 yıllık atamın malı değerlensin. Şuan şaşkınız” dedi.