GÜNDEME BAKIŞ – İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Menderes’te kuracağı çöp entegre tesisi projesi tartışma çıkardı. Menderes eski Belediye Başkanı CHP’li Ergun Özgün’den sonra 2014-2019 yılları arasında Menderes Belediye Başkanlığı yapan AK Partili Bülent Soylu da projeye karşı çıktı.

CHP’LI ESKI BAŞKAN ÖZGÜN “ÇÖP TESISI” PROJESINE KARŞI ÇIKTI! “NEDEN MENDERES? KOCAOĞLU BU YÜZDEN ADAYLIĞIMI ENGELLEDI!”
BEDEL ÖDEDİK!
Soylu, “Menderes Tahtalı Baraj Havzasında olan bir ilçe. İzmir’in yüzde 40’ının suyunu karşılıyoruz. Menderes çöp tesisi yapılacak en son ilçe. Biz bu tür tesislere karşı değiliz. Yerinin yanlış olduğunu söylüyoruz. Tarım arazileri, turizm açısından bu projenin ilçe sınırlarımız içerisinde yapılması yanlıştır. Tahtalı Havzası’nın ilçemizde olmasının bedelini insanlar ödedi. Siz getirip ikinci bir bedel ödetmeye çalışıyorsunuz.  Kuzudan bir pos çıkar iki pos çıkmaz. Menderes Belediye Başkanı CHP’li Mustafa Kayalar’ın sesi çıkmıyor. Mecliste ilçemizin geleceğini ilgilendiren bir konuyla ilgili tek bir cümle söylemiyor” dedi.

MENDERES KADERİNE TERK EDİLDİ! ÇÖPE ATILDI
Soylu, şunları söyledi:

“Menderes kaderine terk ediliyor. Menderes’e çöpü getirmiyorlar. Menderes’i çöpe atıyorlar. Bu işin özeti budur. Birileri işi oldu bittiye getirerek hareket ediyor. Çocuklarımızın geleceği söz konusu. Buraya 5 yıl hizmet ettim. İnsanların hayat kalitesini yükseltmek için projeler ürettik. Biz insanlara şimdi çöp projesini mi layık görüyorlar? Menderes’i çöpe atarak kendilerine verilen bu ilçeyi yapayalnız bıraktılar. Hainlik ettiler”