GÜNDEME BAKIŞ – İzmir Büyükşehir Belediyesi Menderes’in Çakaltepe Mahallesi Gölova Mevki sınırları içinde yer alan 312 hektar alanda  Entegre Katı Atık Yönetimi Tesisi kuracak. Menderes, Gaziemir, Karabağlar, Buca, Balçova ve Narlıdere’nin evsel katı atıklar burada bertaraf edilecek ve dönüştürülecek.

BENİM KOLTUĞUMA MAL OLDU!

2014 yerel seçim öncesi bu konuyu dönemin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun gündeme getirdiğini belirten Menderes eski Belediye Başkanı Ergun Özgün, “Ben çöp tesisine karşı çıktım. Bu konu yüzünden koltuğumdan oldum. Eğer o zaman itiraz etmeseydim bugün belki de hala belediye başkanıydım. Menderes’e çöp tesisi kurulamaz. Burası turizm alanı, içme suyu alanı. Havalimanı buraya yakın. Organik tarım yapılan bir bölge. Yapılmaması için sayısız neden var. Buraya neden çöp tesisi yapıldığına yönelik tek bir cümle kuramazlar” dedi.

NEDEN MENDERES?

Özgün, sözlerine şöyle devam etti:

“İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne tek bir sorum var: ‘Neden Menderes?’ Bunu açıklamaları gerekiyor. Bunun cevabı varsa biz de projeye sahip çıkalım. Arkasında duralım. Ama bunun cevabı yok. 7 yıl önce b tartışmaya açılmıştı. Grup toplantılarında yaptığımız kavgalar ortada. İstemiyoruz. Gereken her şeyi yapacağız. Orman Genel Müdürlüğü alanı Büyükşehir’e tahsis etmiş. Ama Orman Müdürlüğü oraya çöp tesisi olur mu olmaz mı diye bakmaz. Kocaoğlu o zaman, ‘bunun olumsuz bir yanı yok’ demişti. Ben de bu hediyeyi istemiyoruz diye cevap vermiştim kendisine.  Ben bu konuya karşı çıktığım için makamımı bıraktım. Geri adım atmadım. Neden Menderes? Ellerinde hiçbir veri yok” dedi.