Halil İbrahim GÜLER/ GÜNDEME BAKIŞ- CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ilçe başkanlarıyla bir araya geldi. CHP’li Yücel, başkanlarla ilçelerin sıcak konularını konuşarak, ilerleyen süreçte nasıl bir yol haritası izleyeceği yönünde bilgiler verdiği öğrenildi. 

MENEMEN’DE AK PARTİ’YE OY VEREN ÜÇ İSİM BELİRLENDİ
Kent gündemini uzun bir süredir meşgul eden Menemen Belediyesi Başkan Vekili seçimleri toplantının en dikkat çeken konusu oldu. CHP’li Yücel’in ilçe başkanlarına konuyla ilgili, AK Parti’ye oy veren üç meclis üyesini tespit ettiklerini, kendileriyle ilgili kararı yargı sürecinin bitmesinin ardından açıklayacağını söylediği belirtildi. 

BAKIRÇAY HAVZASIYLA İLGİLİ ÇALIŞMA YAPILACAK
Bakır Çay Havzası’nda belediyelerin azlığı da toplantıda masaya yatırıldı. Bu bölgede Dikili ve Foça belediyelerinin CHP’li isimler tarafından yönetildiği, bu konuyla ilgili özel bir çalışma yapılması gerektiği belirtildi. Bir araya gelip bir çalışma yapılması yönünde karar alındığı ifade edildi. 

BORNOVA’DA KAÇAK YAPI SORUNU 
Bornova İlçe Başkanı Ertürk Çapın, ilçede ormanlık arazi üzerine yapılan kaçak yapıları toplantının gündemine taşıdığı belirtildi. Çapın’ın konuyla ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı uhdesinde olmasına rağmen vatandaşın belediyeye ve CHP’ye tepki olduğunu bununla ilgili bir çalışma yürütülmesi gerektiğini söylediği kaydedildi. 

YÜCEL’DEN KINIK AÇIKLAMASI
Geçtiğimiz günlerde istifa eden CHP Kınık İlçe Başkanı İsmail Yılmaz ile ilgili Yücel’den ilçe başkanlarına bilgilendirme yapıldı. Yücel’in, “İlçe başkanımızı biz almadık. Kendisi sağlık sorunları nedeniyle istifa etti. Basına farklı yansıtılmaya çalışıldı ama bunlar doğru değil” dediği kaydedildi.
Öte yandan toplantıya Gaziemir İlçe Başkanı Kasım Özkan’ın katılmadığı bu nedenle ilçede yaşanan ‘denetim komisyonu’ tartışmasının görüşülmediği söylendi.