GÜNDEME BAKIŞ -  İYİ Parti İzmir İl Gençlik Kollarının düzenleyeceği bir program partide kriz yarattı. Bergama’da düzenlenecek “Kayı boyunun İYİ Çocuklarını rahmetle anıyoruz” etkinliği için Ege Üniversitesi’nde PKK’lılar tarafından öldürülen ülkücü Fırat Yılmaz Çakıroğlu ile Metin Yüksel’in fotoğrafları kullanıldı.

RAHATSIZLIK YARATTI
Afişte Metin Yüksel’in isminin kullanılması büyük rahatsızlık yarattı. Parti yönetimi hata yapıldığını belirterek İYİ Parti İzmir İl Gençlik Kolları Başkanı Baki Eren’i ve Bergama İlçe Gençlik Kolları Başkanı Seyhan Şar’i görevden aldı.

EREN'DEN AÇIKLAMA GELDİ
İl Gençlik Kolları Başkanı Eren konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:
“Kuruluşundan bu yana siyaseti ve ülkenin kaderini etkileyerek, demokrasimizin gelişimine katkı sağlayan ve muktedirlerin koltuklarım sallayan İYİ Partimiz, her türlü engeli ve zorluğu aşarak gücüne güç katmaya devam ediyor. İYİ Parti'nin bir neferi olarak bizler, partimizin iktidarı ve Genel Başkanımızın Cumhurbaşkanlığı için var gücümüzle mücadele ediyoruz. Bu süreçte, toplumun her kesimini kucaklayarak, birleştirerek ülkemizin üzerindeki kutuplaşma iklimini de ortadan kaldırmak istiyoruz. Göreve geldiğimden bu yana İYİ Partimizin İzmir'de gelişip güçlenmesi ve aynı zamanda önemli bir öğrenci kenti olan şehrimizin geleceğini aydınlatması için var gücümle çalıştım. Ancak şehrimizde yapılması planlanan bir etkinlik hakkında bilgim dahilinde olmadan yapılan yanlış içerik, izlenilmesi gereken hiyerarşik onay sürecinin takip edilmemesi ve sonucunda oluşan haklı infial karşısında; İYİ Partimizin Gençlik Kolları İzmir İl Başkam olarak, sahip olduğum başkanlık sorumluluğu gereğini yerine getirerek görevimden istifa ettiğimi bilgilerinize sunarım.

PARTİMİZİN İKTİDARI İÇİN VAR GÜCÜMLE ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİM
Başta Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener, Gençlik Politikaları Başkanımız Sayın
Berna Sukas, İzmir İl Başkanımız Sayın Hüsmen Kırkpınar olmak üzere; bugüne benimle birlikte mücadele eden, her organizasyonda emek harcayan yönetim kurulundaki bütün arkadaşlarıma, ilçe başkanlarıma ve ‘İYİ'ler hareketinin her üyesine teşekkür ediyorum. İYİ Parti'nin bir neferi olarak, her yerde ve konumda Partimizin iktidar, Genel Başkanımızın ise Cumhurbaşkanı olması için var gücümle çalışmaya devam edeceğim.”