Seçimlerde, özellikle mücadele içinden gelen farklı engel gruplarından engellilerin belediye meclislerine seçilecek ilk sıralardan girmesi gerekiyor. Bu olursa, engellilerin yaşadığı sorunların büyük oranda çözüme kavuşacak. Vatan Partisi 2019 yerel seçimlerde bunu uygulayacaktır. Cumhuriyetin kuruşuna temel oluşturan ilkelerden biri egemenlik kayıtsız şartsız ulusa ait olmasıdır. Yetki ve karar alma mekanizmasında engelliler siyasal yaşama katılması ile bu uygulanabilir hale gelecektir. Bu nedenle 2019 seçimlerinde farklı engelli gruplardan seçilebilecek ilk sıralardan aday göstereceğiz.

Vatan Partisi Sağlıktan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve MKK üyesi, İzmir İl Başkanı Dr. Rifat Mutlu Dünya Engeliler Günü nedeniyle yaptığı basın açıklamasında Vatan Partisinin Türkiye’de bir ilk olan projesini açıkladı. Dr. Rifat Mutlu önümüzde yerel seçim olduğunu hatırlatarak şöyle dedi:  Türkiye’de 7 milyon engelli seçmen olduğu söyleniyor. Bunların neredeyse yarısı seçim alanlarını kullanamıyor. Seçilme şansları da olmuyor. Türkiye Barolar Birliği’nin bir yayınına göre 2014 yerel seçimlerinde, seçilen 22 bin belediye meclis üyesinden yalnızca 30’u engelli. Seçimlerde, özellikle mücadele içinden gelen farklı engel gruplarından engellilerin belediye meclislerine seçilecek ilk sıralardan girmesi gerekiyor. Bu olursa, engellilerin yaşadığı sorunların büyük oranda çözüme kavuşacak.

Vatan Partisi 2019 yerel seçimlerde bunu uygulayacaktır. Cumhuriyetin kuruşuna temel oluşturan ilkelerden biri egemenlik kayıtsız şartsız ulusa ait olmasıdır. Yetki ve karar alma mekanizmasında engelliler siyasal yaşama katılması ile bu uygulanabilir hale gelecektir. Bu nedenle 2019 seçimlerinde farklı engelli gruplardan seçilebilecek ilk sıralardan aday göstereceğiz.