İYİ Partili Yıldırım Ulupınar, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle bir açıklama yaptı.

19 Mayıs'ın İzmirliler açısından ayrı bir çoşkuyla kutlandığının altını çizen Ulupınar, karanlığın ve ihanetin olduğu bir ortamda ölümü hiçe sayarak Milli Mücadele'nin hayata taşınmasında ilk adımın 19 Mayıs 1919'da atıldığını kaydetti.

Bu yıl Samsun'da düzenlenmek istenen 19 Mayıs yürüyüşüne Valilik tarafından izin verilmeyişini eleştiren İYİ Partili Yıldırım Ulupınar, "19 Mayıs ruhunu anlamayanlar, bugün emperyalist güçlerin coğrafyamızda gerçekleştirmek istedikleri oyunlar karşısında direnç gösteremezler. Devletin kırmızı çizgileri olan dış politikayı, günlük siyasete kurban eden zihniyet Mustafa Kemal Atatürk'ün bu aziz mücadelesini nasıl anlayacak? Milli değerlerimizi, özellikle gençliğe armağan edilmiş dünyada eşi örneği olmayan bir bayramda yaşamak ve yaşatmak zorundayız. Geleceğimizin teminatı gençlerimizdir" şeklinde konuştu.

Ülkede yaşayanan ekonomik istikrarsızlığın en çok gençleri vurduğunu ifade eden Ulupınar şöyle konuştu:

"Bir kaç gün önce Türkiye İstatistik Kurumu işsizlik oranlarını açıkladı. Ne acı ki genç nüfusun işsizlik oranı 2016 yılına göre 1.2 puan artarak, yüzde 20.8 oldu. Biz 25 Haziran sabahı iktidara geldiğimizde, üniversite mezunu gençlerimize iş bulacağımızı, bulamazsak süresiz vatandaşlık maaşı vereceğimizi anlatıyoruz. Yurt dışına beyin göçünü engellemek zorundayız. Ülkenin iyi eğitimli gençlerini kaybetme lüksümüz yok. Atatürk'e ve Cumhuriyet değerlerine sımsıkı sarılacağız."