GÜNDEME BAKIŞ -  Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, katıldığı bir TV programında açıklamalarda bulundu. Sarıgül, “Bugün Atatürk’ün annenin Zübeyde Hanım’ın kabrine geldim. Büyük duygularla geldim. Bugün bu durumdaysak dünya insanlarına bağışladığı Atatürk’e borçluyuz. 8 Mart dünya kadınlar gününde Zübeyde annemizi anmaya geldik” dedi.

ÇEŞME’Yİ ALAÇATI’YI YETERİNCE TANITAMIYORUZ
İzmir’de turizmin gelişmesi gerektiğini kaydeden Sarıgül, “Türkiye etrafı üç tarafı denizlerle çevrili.  Avrupa’yı gezdim. Kışı bakıyorsunuz ki binlerce insan kayıyor dağlarda. Yazın da Avrupa’daki 85 yaşının üzerinde vatandaşlar gidip oradaki dağları geziyorlar. Bizim burada Ege’nin incisi Çeşme ve Alaçatı’mızı yeteri kadar tanıtamıyoruz. Bakıldığında sadece 5 ay benim güzel İzmir’imde yerli turist geliyor. Yabancı turist alabildiğince az. Bu da beni alabildiğince üzüyor. Ben İzmir’i Hamburg’a benzetirim. İzmir neden bir Hamburg olmasın ki? İzmir’in Hamburg olmasını isterim” diye konuştu.  

İZMİR’E GELDİĞİMDE…

İzmir’de kendisine destek veren isimler hakkında da açıklamalarda bulunan Sarıgül, “Bizim partimizde emek var alın teri var. Binlerce vatandaşın desteği var. Türkiye’nin iyiye gitmediğini düşünen halkımız var. Bu mücadelede gerçekten bize destek veren Muharrem Toprak vardı, İzmir Milletvekiliydi. Yine burada bir aslan parçası vardı. Belediye Başkanı olmasına rağmen Kubilay’ı anma törenine geldiğimizde o zaman ciddi bir tavır koymuştu. Tahir Şahin kardeşim. O günler korkmadı, dik durdu. Yine bir dönem bizimle beraber olan EGE KOP Başkanı Hüseyin Aslan vardı. Onunla da güzel günlerimiz oldu. Şimdi o gün bugün hiç değişmeden İzmir İl Teşkilat Başkanımız o bayrağı saygıyla taşıyan Akif Akar başkanımız var” dedi.

YEREL SİYASETÇİLER  KENTİN SORUNLARIYLA İLGİLENSİN
Sarıgül, “İzmir’i gerçekten çok seviyorum. İzmir’in bir Hamburg olması lazım. Önümüzdeki günlerde İzmir’de bir çalıştay, kurultay düzenleyeceğiz. İzmir’in sorunlarını hepsini detaylı bir şekilde tartışacağız. Türkiye Değişim Partisi döneminde İzmir dünyanın en büyük kentlerinden olmalıdır. Ticaret’te İstanbul’la yarışmalı. İzmir üretimde çok başka bir yerde olmalı. Partimizin iktidarından Deprem Bakanlığı kurup Sabri Erbakan’ı İzmir’de görevlendireceğim. Kentsel dönüşüm yapılmalıdır. Yerel siyasetçiler genel siyasetle ilgilenmesin, kentin sorunlarıyla ilgilensin. Kentler çocuk gibidir. Bakarsanız, size güler, bakmazsanız ağlar. İzmir benim için çok değerlidir” diye konuştu.