Halil İbrahim GÜLER/ GÜNDEME BAKIŞ- Bayraklı Belediyesi Meclisi’nde Başkan Serdar Sandal ile MHP Grup Başkanvekili Muhammet Şahin arasında yaşanan tartışma devam ediyor. Tartışma ilgili açıklamada bulunan Şahin, “Biz Türk milliyetçileri olarak memleketin, vatanın, milletin hayrına tüm konularda gerek yerelde gerekse genelde parti gözetmeksizin destek vereceğimi konuşmamın başında söyledim. Türkiye’nin genelinde uyuşturucu sorunu bulunuyor. Devletimiz bu konuda mücadele yapıyor ama biz de Bayraklı’da yerel yönetimler olarak konuda bir dirhem tuzumuz olmasını gerektiğini dile getirdim. Yapılacak projelerle bir vatandaşımızı bile bataklıktan kurtarsak büyük bir anlam ifade ettiğini ifade ettim. Sayın Belediye başkanı kalktı, ‘Bütün uyuşturucu satıcıları dışarı çıktı’ deyip sizin yüzünüzden oldu demeye getirdi. Sayın belediye başkanın konuda bilgisi yok. Uyuşturucu içenler ve tekerrür edenler çıktı. Bu da yüzde 2’ye tekabül ediyor. Konudan bihaber! Milliyetçi Hareket Partisi’ni uyuşturucu satanlarla ve içenlerle ihale etti” dedi. 

"SİZ MHP’Yİ UYUŞTURUCU SATANLARLA ÖZDEŞLEŞTİRİRSENİZ…"
“Mecliste, ‘MHP’den neden rahatsız oluyorsunuz? Afta terör örgütleri çıkamadı diye mi?’ sözlerinizle ilgili Cumhuriyet Halk Partisi’ni terörle özdeşleştirmeye mi çalıştınız?” sorusuna  Şahin, “Burada Cumhuriyet Halk Partisi veya belediye başkanını rencide eden bir tek kelimem var mı, yok. Siz Milliyetçi Hareket Partisi’ni uyuşturucu satanlarla özdeşleştirirseniz, ben de genel siyasetçi girerek bir Türk Milliyetçisi, Ülkücü Hareket’in mensubu olarak gerekli cevabı veririm. Öyle oturur kalır” dedi.

" BELEDİYE BAŞKANI ÖZÜR DİLEMELİ"
Bayraklı İlçe Başkanı Pınar Susmuş’un “özür dilemeli” sözlerine ise Şahin, “Özür dilecek dileyecek biri varsa o da sayın Belediye Başkanı’dır. Akabinde ‘zabıtalar gelsin’ diyor. Orada 150 tane insana beni hedef göstererek zabıtaları çağırıyor. Benim konuşmamda zabıtaları çağıracak bir konu var mı, yok. Sizin demokrasi anlayışınız bu mu? Bir de tek başına adamlık eleştirisi yapıyorsunuz. Bu tek adamlık değil mi? Ben Bayraklı yararına yapılacak her şeye destek veririm. Bunun her platformda da dile getiriyorum. Ama kalkıp burada bir belediye başkanına yakışmayacak, yüksek sesle masaya elini vuruyor. Ben aldığım terbiyeden dolayı onlara cevap vermedim.  Pınar Hanım meclisi iyi takip etmedi ya da izleyemedi sanırım. Kendisinin şahsına bir hakarette bulunmadık. Yüksek sesle konuşmadık. Belediye başkanına bir saygısızlık yapmadık. Siyasette saygı ve töreyle hareket ettik. Zaten meclis tutanaklarında ve canlı yayında görüntüler bulunuyor” diye konuştu.