Halime ERDOĞAN / GÜNDEME BAKIŞ – İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı dün ilçe belediye başkanlarıyla koronavirüs tedbirlerini görüşmek üzere Büyükşehir Belediyesi Meclis salonunda bir araya geldi. Toplantıya 28 ilçe belediye başkanı katıldı. Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar ile bir süredir Büyükşehir’le problem yaşayan Kiraz Belediye Başkanı Saliha Özçınar toplantıda yer almadı. Soyer, “Her iki başkan da bu toplantıya katılmalıydı” diyerek sitemini dile getirdi.

GÜNDEME BAKIŞ’A KONUŞTULAR

Her iki başkan da toplantıya katılmama gerekçelerini Gündeme Bakış’a açıkladı. Acar, ‘’Ülkemizi ve dünyayı etkisi altına alan virüs salgınına karşı konuşarak değil tedbir alarak mücadele edebiliriz. Salgın hastalıklarına karşı en önemli tedbir de toplanmamak ve seyahat etmemektir. Devletimiz de bu konuda birçok tedbir alarak, sınırlamalar getirmiştir. İnsanların toplu yaşam alanları kapatılmış, toplantılar iptal edilmiş veya ertelenmiştir. Hal böyleyken Tunç Bey’in böyle bir toplantı düzenlemesi olayın ehemmiyetinin farkında olmadığını düşündürttü. Dolayısıyla da amacı olmayan bir toplantı olduğunu düşündüğüm için katılmayı uygun görmedim. Toplantı neticesinde de bakanlık genelgelerine uyulması kararı alınmış. Ancak bundan sonraki süreçte bir toplantı düşünüyorsa bu toplantıyı telekonferans aracılığıyla düzenleyebilir’’ dedi.

TOPLUMA ÖRNEK OLMAK İÇİN KATILMADIM

Kiraz Belediye Başkanı Saliha Özçınar ise, ‘’Ben katılmayacağıma açıkça beyan etmiştim ama sanırım anlaşılmamış. Ben öncelikli olarak topluma örnek olmak amacıyla katılmadım. Zaten şeker hastayım, yollarda birkaç sefer durmak zorundayım. 150 kilometre yoldan geleceğim. Bunu göz önüne aldım. Buna ilaveten böylesi bir ortamda ben bütün ihalelerimi, toplantılarımı iptal etmişken 30 ilçe belediyesinin bir arada olması hiç hoş olmadı. Ben öneri sunmuştum, kendilerine iletmiştim, kimse onu gündeme almadı. Telekonferansla toplantı yapabilirdik. Bu yol uygun görülmedi. Bu sebeplerden ötürü katılmadım’’ dedi.