GÜNDEME BAKIŞ- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, kültür ve sanat merkezi yapmak için almak istedikleri tarihi Elektrik fabrikasıyla ile ilgili açıklama yaptı. İhaleyi kazanmalarına rağmen fabrikaların kendilerine tahsis edilmediğini kaydeden Başkan Soyer, Konuyla ilgili açıklamada bulunan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “35 milyon lira bedelle ihalesini kazandığımız Tarihi Elektrik Fabrikası siyasi çıkarlar uğruna belediyemize tahsis edilmiyor. Biz kararlıyız; Cumhuriyet mirasımızın çürümesine göz yummayacağız” dedi. Başkan Soyer’in açıklamalarına MHP İzmir İl Başkanı ve İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkan Vekili Özgür Hızal’dan yanıt geldi.  

ALGI OPERASYONU YAPMANIZA GÖZ YUMMAYACAK
MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, “Sayın Tunç Soyer; Tarihi Meslek Fabrikası Cumhuriyet’in bir değeri değil midir ki İstanbul menşeli Adıgüzel Okulları Vakfı’na devrediyorsunuz? İzmir halkı da sizin algı operasyonu yapmanıza göz yummayacak” dedi. 

AK PARTİLİ KAYA’DAN MESLEK FABRİKASI HATIRLATMASI
AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya da Soyer’de Meslek Fabrikası üzerinden yüklendi. AK Partili Kaya, “İzmir'in 123 yıllık tarihi Meslek Fabrikası'nı İstanbullu vakıflara vermeye kalk, sonra da çıkıp utanmadan "Elektrik Fabrikası çürümesin, bana verin" de. İzmirliler olarak, İzmir'in senin elinde çürümesine de, mallarının başka şehirlere peşkeş çekilmesine de göz yummayacağız. CHP'li Tunç Soyer, safsatayı bırak, İzmir'in ve İzmirliler'in gerçek gündemine bak!  Sen önce Belediye Başkanlığı yapıp, kentin trafik, alt yapı, koku, körfez kirliliği sorunlarını çöz ve delik deşik yollarını asfaltla!” dedi.

SANATORYUM İZMİR’İN HANGİ İŞİNE YARADI
AK Partili Hızal da, “Yasal mevzuattan ötürü gerçekleşmeyen bir işlemi çarpıtmayın. Yalan söylüyorsunuz. Siyasi emel peşinde koşan sizsiniz. Yamanlar'daki sanatoryum size tahsis edildi de ne oldu? İzmir'in hangi işine yaradı?” diye konuştu.