GÜNDEME BAKIŞ – İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, geçtiğimiz hafta sonu gerçekleştirilen belediye başkanları çalıştayının oldukça verimli geçtiğini söyledi. Soyer, belediye başkanlarının iyi bir kaynaşma ortamı yakaladığı, birbirlerinden iham aldığını ifade etti.

YAMANLAR’DAKİ ÇÖP TESİSİNE ŞİMDİLİK GEREK KALMADI
Başkan Soyer, çalıştıkları çok fazla proje olduklarını bunları teker teker hayata geçireceklerini anlattı. Geçtiğimiz dönem Yamanlar’a yapılması planlanan ve kentte büyük bir tartışma konusu olan çöp tesisiyle ilgili konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Şu aşamada Yamanlar’da böyle bir projeye ihtiyaç yok. En azından birkaç yıl böyle. Harmandalı’da ayrıca çöp ayrıştırma tesisi kuracağız. Eğitim programları uygulamayı planlıyoruz. Harmandalı’nda yapacağım projenin büyük kısmı tamam ama yapacaklarımız son bulmadı” dedi.  

ARSA SATIŞLARI YILLARDIR YAPILIYOR. BİZİM DÖNEMİMİZE ÖZGÜ BİR SATIŞ YOK.
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin son dönemlerde taşınmazlarını satışına yönelik muhalefetten gelen eleştirilere yanıt veren Soyer, “Şimdiye kadar her yıl ortalama 100 milyon TL civarında satış oluyormuş. 2019’da gerek seçim gerek kadronun beklemesi nedeniyle satışlar gerçekleşmemiş. Büyükşehir Belediyesi’nin ihtiyaç duymadığı çok sayıda arsası, gayrimenkulü var. Bizim dönemimize has bir satış söz konusu değil” diye konuştu.

İSTANBUL’DAKİ ARSAMIZLA İLGİLİ ARAŞTIRMA SÜRÜYOR! AK PARTİ’NİN HASSASİYETİNİ YABANA ATMAYACAĞIZ
İzmir Büyükşehir Belediye meclisinin İstanbul’da İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ait arazinin satışı için kendisine yetki vermesiyle ilgili aldığı kararı değerlendiren Başkan Soyer, “AK Parti grubunun o araziyle ilgili bir önerisi olmuştu. AK Parti grubunun hassasiyetini yabana atmayacağız. İnce eleyip sık dokuyacağız. Başkan olarak meclisten satış yetkisini aldık. Arkadaşlarım yerinde inceleyecekler. Hem değeri hem de AK Parti’nin önerisine bakıp bir karar vereceğiz. Şuan için bir kararımız yok” dedi.

KEŞKE DAHA ÇOK ZAMANIM OLSA YURTDIŞINA GİTSEM! YURTDIŞINDAKİLERİ İZMİR’E DAVET ETMEK, KENTİN KABUKLARINI KIRIP DÜNYAYLA BULUŞTURMAK GİBİ BİR DERDİM VAR! BUNLAR OTURARAK MI OLACAK?!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, çok fazla yurtdışına gittiği yönündeki eleştirilere, “Pes artık. Gerçekten pes diyorum” diyerek yanıtladı. Soyer, “Biz yurtdışına gezmeye gitmiyoruz. Keşke daha çok zamanım olsa da daha çok yurtdışına gitsem. Bizim yurtdışına gidecek o kadar çok nedenimiz var ki…Yurtdışında yerel yönetimleri, değişiklikleri anlatmamız gerekiyor. Kaynaklardan  beslenme gibi bir ihtiyacımız var. Yurtdışındakileri İzmir’e davet etmek gibi, kentimizin kabuğunu kırıp dünyaya ile buluşturmak gibi derdimiz var. Bunu nasıl yapacağız? Oturarak mı olacak tüm bunlar?” diye konuştu.

2021’DE DÜNYA KÜLTÜR ZİRVESİ İZMİR’DE YAPILACAK! AYRICA DÜNYA BANKASI İLE KREDİ KONUŞTUM
Soyer, sözlerine şöyle devam etti:

“Geçtiğimiz günlerde Güney Afrika’ya gittim. 2 yılda bir yapılan kültür zirvesine katıldım. Bu zirve 2021’de İzmir’de yapılacak. Kazan ve Meksika ile yarıştık. İzmir kazandı. 2021’de bu etkinliğe ev sahipliği yapacağız. Oradan Barselona’ya gittim. Gezmeye gitmedim elbet! Orada dünya bankası yöneticileri ile çok önemli toplantılar yaptık. Kentsel dönüşüm, Buca metrosu ile kaynak arıyoruz. Dünya bankası da hedef noktalarımızdan biri”

GERÇEKÇİ BİR BÜTÇE HAZIRLIYORUZ
Türkiye’nin en gerçekçi bütçesini hazırladıklarını vurgulayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Türkiye’nin en güzel bütçesini hazırlıyoruz. Geçtiğimiz yıllarda parlak, olağanüstü bir gerçekleşme oranı var. Gerçekçi bir bütçe hazırladık. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin mali işlerden sorumlu müthiş bir bürokrasisi var. Onlarla iftihar ediyorum. Gerçekten olağanüstü çalışıyorlar” diye konuştu.

GENEL BAŞKAN BANA BİR İSİM SÖYLEMEDİ
CHP’de devam eden kongre süreciyle ilgili konuşan Başkan Soyer, “İlgilenmiyorum merak da etmiyorum” değerlendirmesinde bulundu. Soyer, “Genel başkanla yaptığınız görüşmede il başkanlığı için size bir isim söylediği belirtiliyor. Böyle bir şey var mı?” sorusuna, “Yok öyle bir şey. Genel başkan bana bir isim söylemedi” diyerek yanıtladı.