GÜNDEME BAKIŞ – Geçtiğimiz yılın 8 Nisanı’nda İzmir Büyükşehir eski Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’ndan koltuğu devralan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, belediyedeki birçok genel sekreter, daire başkanı ve şube müdürünü değiştirmiş yerlerine yeni isimler atamıştı. Soyer, belediye şirketlerinin yönetim kurulu, genel müdür ve üyelerinde de operasyon yapmıştı.

ŞİRKETLERDEKİ İSİMLERİN SÜRELERİ DOLUYOR
Bir yıllığına atanan şirketlerin yönetim kurulu ve üyelerinin görev süreleri bu ay sonunda dolacak. Büyükşehir Belediyesi kulislerinde Soyer’in bazı isimlerin yerlerine yeni isimleri atayacağı konuşuluyor. Bazı şirketlerin genel müdürlerinin de değişebileceği ifade ediliyor.

BÜYÜKŞEHİR’DE 'O' ŞİRKETİN BAŞINA YENİ İSİM! HABERİ İÇİN TIKLAYINIZ!

BOŞ OLAN KOLTUKLAR!
Soyer, geçtiğimiz Haziran ayında şirketlere atadığı ismi kamuoyuna açıklamıştı. Grand Plaza Yönetim Kurulu'na Başkan atanan Özcan Işıklar bir süre sonra görevinden istifa etmiş, yerine uzun süre bir isim atanmamıştı. Grand Plaza’nın yönetim kurulu başkanlığına geçtiğimiz günlerde hazinede görev alan Ayhan Balıkçı getirilmişti. İZDENİZ Genel Müdürü Utku Arslan da görevinden ayrılmıştı. Geçtiğimiz hafta başında ise Ege Şehir Planlama A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Şakir Başak istifa ettiğini bildirmişti. Yeni dönemde üç koltuğu da atama yapılması bekleniyor.

BÜYÜKŞEHİR’DE FLAŞ AYRILIK! BAŞAK GÖREVİNDEN İSTİFA ETTİ! HABERİ İÇİN TIKLAYINIZ!

GRAND PLAZADA DEĞİŞİKLİ OLABİLİR!
İzmir Büyükşehir eski Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu döneminden bu yana Grand Plaza’da görev alan bazı isimlerle yolların ayrılabileceği öne sürülüyor.

ERSEN VE KAYA KOLTUKLARINI KORUMASI BEKLENİYOR!
Belediyenin en önemli şirketlerinden İZBETON’un Genel Müdürü Heval Savaş Kaya’nın, İZELMAN Genel Müdürü Burak Alp Ersen’in göreve devam etmelerine kesin gözüyle bakılıyor.  

DAİRE BAŞKANLARI DEĞİŞECEK Mİ?
Soyer, göreve geldikten sonra belediyedeki değişimi “kısıtlı” tutmuştu. Soyer’in, belediye bünyesinde de değişim sinyali verdiği iddia ediliyor.