GÜNDEME BAKIŞ – AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül’in istifası şok etkisi yarattı. Şengül’ün bu kararı en yakınlarından bile sakladığı ve bizzat Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la paylaştığı öğrenildi.

PEKİ ŞENGÜL NEDEN İSTİFA ETTİ
Gündeme Bakış, Şengül’e yakın kaynaklarla konuşarak istifasının perde arkasını araştırdı. Bazı partililer 2009 yerel seçimlerinden sonra genel merkez tarafından görevden alınan Şengül’ün aynı şeyin başına gelmemesi için görevden ayrıldığını savundu.

ZEYBEKCİ İLE YILDIZI HİÇ BARIŞMADI
Parti genel merkezinin, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak Nihat Zeybekci’yi belirlemesine ilk karşı çıkan isim Şengül oldu. Şengül, bu durumu dönemin TBMM Başkanı Binali Yıldırım ile de paylaştı. Ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın önerisiyle Zeybekci büyükşehir adayı oldu. Bu andan itibaren de Zeybekci ile Şengül’ün yıldızı hiç barışmadı. Zeybekci’nin milletvekilleri ile yaptığı bir toplantıda, “Bazı isimler öne çıkma çabasında. Benim yıldızımı parlatmanız gerekiyor” sözü Şengül’e yönelik söylediği şeklinde algılandı. Şengül de seçimlere bir ay gibi bir süre kala kendisini geri çekti, teşkilatlara ağırlık verdi. 

DAĞ İLE ARALARI AÇILDI
Yıllardır birlikte siyaset yapan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ ile AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül arası aday belirleme sürecinde açıldı. Bu açıklık giderek büyüdü. Dağ, Şengül’e verdiği desteği çekti ve tarafsız kalmayı tercih etti. Yaşananların ardından partililer arasında “soğuk” savaş başladı.

SEÇİM SONRAKİ FARKLI YORUMLAR
Seçim sonrası bazı partililer büyükşehir alınamaması ve AK Partili ilçe belediyelerinin CHP’ye kaptırılması “başarısızlık” olarak değerlendirildi. AK Partili Şengül ise, oylarını artırdıklarını yüzde 48.5, yüzde 47 gibi oranlarla seçim kaybettiklerini söyledi.

'BENİM BEKLENTİM YOK'
Her fırsatta, "Benim hiçbir beklentim yok. Vicdanım rahat" diyen Şengül, yaşanan tartışmalardan rahatsız oldu ve istifa etme kararı aldı.