GÜNDEME BAKIŞ - Meslek hayatı boyunca haksızlıkların, hukuksuzlukların, yolsuzlukların karşısında olan, bu tür olayların aydınlatılması için mücadele veren Yargıçlar ve Savcılar Birliği (YARSAV) eski Başkan Yardımcısı, Karşıyaka ve Büyükşehir Belediyesi meclis üyesi, Karşıyaka Belediyesi encümen üyesi emekli hakim Murat Aydın Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal’ın daveti üzerine belediyenin şirketi Bayraklı AŞ’nin Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olarak görevlendirildi.

GEÇTİĞİMİZ YIL EMEKLİ OLDU
Yaptıkları karşısında takdir de tenkit de edilen hatta zaman zaman yaptırımlarda uygulanan Murat Aydın, “Her kararım, her tavrım doğru değildi belki ama ben hepsini doğru olduğuna inanarak yaptım. Daima doğru bildiğim yolda yürümeye çalıştım” diyerek geçtiğimiz yıl emekliliğini istedi.

ADAY ADAYI OLDU…
Yerel seçimlerde CHP’den Karşıyaka Belediyesi Başkan aday adaylığına başvuran Aydın, aday gösterilmemesi üzerine mevcut başkan tarafından Karşıyaka Belediye Meclis üyesi adayı oldu ve seçildi. Aynı zamanda Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi olan Aydın, Karşıyaka Belediyesi Encümen Üyesi olarak görevine devam ediyor. 

BİRÇOK KONUDA AKTİF!
1992 yılının Kasım ayında, İzmir Adli Yargı Hakim Adayı olarak başladığı görevini 26 yıl sonra tamamlayarak emekli olan Aydın, aynı zamanda çocukların korunması, çocuk istismarının önlenmesi, kadın hakları, kadına karşı şiddetle mücadele, avukatlık mesleği ve savunma hakkı, ifade özgürlüğü, çevre sorunları gibi bir çok konuda da açık şekildeki tavırlarıyla tanınıyor