Halime ERDOĞAN / GÜNDEME BAKIŞ - Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, Pandemi sürecinin ardından yeniden sahalara indiklerini, teşkilatın heyecanlı ve mutlu olduğunu ifade etti. MHP’nin oyunun düştüğüne yönelik eleştirileri yanıtlayan Şahin, “MHP’nin oyunu, 50 yıllık tarihimizde hiçbir anket şirketi yüzde 10 göstermedi. 1999 seçimlerinde biz yüzde 18 oy aldık, o seçim öncesi anketinde bize yüzde 6.4 demişlerdi. 2’nci Dünya Savaşı’ndan sonra emperyalist düşünceler Amerika’nın kontrolüne geçti. Amerika 1948 senesinden bu yana tepemizde, sırtımızda tepiniyor. Bu bir algı operasyonudur. Biz yüzde 13 oy aldığımızda, yüzde 5; yüzde 14 oy aldığımızda yüzde 6 demişlerdi” diye konuştu.  

“İZMİR’DE OYUMUZ YÜZDE 20” 

İzmir’de MHP’nin oylarının arttığını dile getiren Şahin, “Biz Türk Milliyetçileriyiz. Biz sıfırdan geldik, 1944’ten geliyoruz. Bugün MHP olmasaydı, Türk Milliyetçiliği davası, milli konular gündemde bulundurulmasaydı ne olacağını düşünemiyorum. Çıkıp, ‘Milliyetçi Hareket Partisi’nin oyu 6’ diyenler, ‘Suriye’de, Libya’da, Akdeniz’de ne işimiz var. Libya’ya oğlunu gönderTayyip’ diyenler. Bunların bize 6 demesi bile çok, onlar ‘2’ desin efendim bize. Onların lafına ne Türk Milleti ne de biz itibar etmiyoruz. Biz onun bunun demesiyle var olmadık.  Son yerel seçimlerde 7 il, 230 belediye alacağımızı tahmin etmişler miydi? Etmezler… Bunların hangi düşman kaynağından geldiğini ben tahayyül edemiyorum. Bunlar direkt düşman kaynağı,  bunların objektifliğini bile konuşmaya gerek yok. Bunları söyleyenler, ‘CHP’nin oyu yüzde 22, bu oyla iktidar olunmaz’ neden demiyorlar. Bunlar 22-23 oy bandı ile iktidar olacaklarını söylüyorlar. Şu anda seçim yapılsa, MHP’nin oyu İzmir’de yüzde 20. Bizim hedefimiz ise İzmir’de Pagos zihniyetini devirmek, yerle bir etmek. Hedefimiz İzmir’i Pagos zihniyetinden kurtarmak” dedi.  

 “ARA PASI YAPIYOR” 

İYİ Parti Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu’nun, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e yönelik zaman zaman eleştiride bulunmasını değerlendiren MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, “O, ara pası yapıyor. Dervişoğlu, 12 Eylül’ün yıldönümünde CHP’li belediye başkanıyla yemeğe gidiyor. Ortada bir söylenenler var bir de gerçeklik var. Ben, ‘iskelenin adını Agamemnon yapıyor’ diyorum. Mustafa Kemal Atatürk’ün, Agamemnon hakkında ne söylediğini merak edenler, girsin internetten öğrensin, Agamemnon’un ne olduğunu biz biliyoruz. Biz bunları söylüyoruz, İYİ Parti seçmeni de bunları görüyor. Onlar etkilenmiyor mu? Müsavat Dervişoğlu bazı söylemlerde bulunarak, seçmeninin gazını almaya çalışıyor. Bu çok ağır bir şey, yaptıklarının ne anlama geldiğini ben biliyorum. 12 Eylül yıldönümünde, ‘Unutmadık, unutmayacağız, Türkeş bizim’ deyip, ardından CHP’lilere yancılık etmeyi, PKK ile iş tutmanın ne anlama geldiğini biz biliyoruz. Türk Milliyetçileri bunu bir kenara yazdılar. Yarın bir gün bir şey dediğinde, Türk Milliyetçileri, ‘Sen 12 Eylül’de CHP’lilerle yemek yiyordun aslanım’ diyecekler” açıklamasında bulundu.  

YEĞENİNE ROZET TAKTI

Geçtiğimiz günlerde gerçekleşen İzmir’de İYİ Parti’ye olan geçişlere yönelik konuşan Şahin, “Torbalı’dan birisi vardı, partimizin üyesi değil, 10 yıldır rahmetli CHP’li İsmail Uygur’un şoförlüğünü yapan bir adamdır kendisi. Diğer şahıs ise Karşıyaka’da olan, o da Müsavat Dervişoğlu’nun yeğenidir. Kendi yeğenine rozet takmak için niye bu kadar bekledi? Şimdiye kadar İYİ Parti’ye neden geçmemiş merak ettim, o da bizim üyemiz değil. Onların içinde MHP’ye üye olup ayrılmış sadece Osman Mert var, yani 1 kişi. Mert’in, meclis üyeliğinden istifa etmesini olumlu karşılıyorum. İstifa, tek taraflı bir karar. İstifa edebilir ama bizim 8 bin oyumuzla seçildi, şahsına verilmedi o oy. Kendisinin yerine yedeklerden MHP’li bir arkadaşımız geldi” dedi.  

“ADAYIMIZ RECEP TAYYİP ERDOĞAN” 

“MHP’nin Cumhurbaşkanı adayı kim” sorusunu yanıtlayan Veysel Şahin, “Bizim Cumhurbaşkanı adayımız belli. Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’nin 1 yıl önce deklare ettiği gibi Cumhur İttifakının ortak adayı Recep Tayyip Erdoğan’dır. Millet İttifakı kimi aday yaparsa yapsın, Türk Milleti her şeyin, olanların, yapılanların, söylenenlerin farkında. Türkiye gereğini yapacak, mevcut Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı bir daha seçecek. Bizim bundan hiçbir kaygımız, şüphemiz yok. Onlar kimi çıkartırsa çıkartsın, hiç fark etmez” diye konuştu.