GÜNDEME BAKIŞ – MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, Gündeme Bakış Tv’de birbirinden çarpıcı açıklamalarda bulundu. Kongre süreci ve yönetim listesini değerlendiren Başkan Şahin, “2 yıl önce genel başkanımız talimatıyla il başkanlığı görevine başladım. Daha önce il başkan yardımcılığı yaptım. İzmir’e ülkücülere hizmet ediyordum. Sonuçlardan çok memnunum. Onlar her şeye layık, bize bayram gibi bir seçim yaşattılar. Yönetim listemi oluştururken, emek veren isimlerden tercih ettik. Emek veren hiç kimseyi dışarıda bırakmadım. Yazamadığım için üzüldüğüm arkadaşımız var. 35 bin üyemiz var. Bu üyeler arasında seçebileceğimiz 66, 7 disiplin, yedeğiyle birlikte 77 kişidir. Gönlünü kırdığımızı arkadaşlarımızdan buradan özür dilerim. Çalışacak çok kalem var, herkes davamıza hizmet verecektir. 2023 yılına kadar teşkilatımızı taze kanla pompalamaya çalıştık” dedi.

TÜRK MİLLİYETÇİLERİ DIŞINDA ORMAN YANGINLARINI KINAYAN YOK

Ülkede yaşanan orman yangınlarına değinen Şahin, Türk milliyetçileri dışındakilerin buraları kundaklayanları kınamadığını savundu. Şahin, “2023 bizim çok önemli. Küresel emperyalistler yerli işbirlikçi adamlar ucuz ucuz satın alıyorlar. Örneğin, ormanlarımız yakılıyor. Bir yerde 20 ağaç kesilince tepki gösterenler, gürültü çıkaranlar, orman yangınlarına ses çıkarmıyor. Niye, çünkü bunu PKK yapıyor. Türk milliyetçilerinden başka kimse kınamadı. Aklıselim isimler tepki gösteriyor ama o cenahtan tık yok” dedi.

GEMİNİN ADINI FETHİ SEKİN İSMİ YAPMAK ZORUNDA KALDILAR 

Şahin, “İstanbul’da bir belediye 350 çalışanıyla bir ekip oluşturuyor. Mavi beyaz elbiseler giyip sirtaki oynuyorlar. Yunanistan’da bir belediye 35 çalışanıyla zeybek oynayabilir mi, oynayamaz. Bizde niye yapılıyor? Körfez’de faaliyet gösterecek bir gemi alacağız dediler. Adı ‘Pagos mu olsun, şu mu olsun, bu mu olsun’ dediler. 5 soru var, en hafifi Pagos’tu. Biz de Pagos ne, adı Fethi Sekin olsun dedik. İzmir’deki milliyetçilerin çağrısına destek geldi, geminin adını Fethi Sekin yapmak zorunda kaldılar. Rengini mavi beyaz yaptılar. Yunanistan bayrağını andırdı. Çok üzüldüm” dedi.

BİRİSİNE ÜFLEMEK KALIYOR

''Bunda bir kasıt olmayabilir” sözüne ise Şahin, “Büyükşehir’in kolonlarının farklı renklere boyanması, İzmir parası basacağız demesi, İzmir’i Ankara’nın insafına bırakmayacağız, Kıbrıs’ı Kıbrıslılar yönetsin de mi yanlış anlaşıldı. Demek ki bir odada konuşuyor, dışarıya birisinin üflemesi kalıyor. Aynı ilgiyi, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı da gösteriyor. Bu da çok normal değil. Kendisi de bir Makaryos’un bir anıtını yaptı. Bunların tamamını yan yana getirdiğimizde İzmir’deki vatan, millet, bayrak, devlet diyen bütün kesime 900 gün boyunca 12 bin kişilik ekibimizle bunları anlatacağız” diye konuştu.

YUNANİSTAN PAZARINA TÜRK’Ü ANDIRAN BİR İSMİ KOYMAZ

Pagos Üretici Pazarı’na değinen Şahin, “Pagos üretici pazarına gittim. Hemen yanında şehitlik var. Çok eski bir şehitlik, Kurtuluş Savaşı’ndan şehitlerimiz var. Gittiğimde kendimi kaybettim. Orası bir Türk yurdudur. Kalkıp ismini Pagos koymuşunuz. Yunanistan’da bir pazara Türk’e özgü, Türk’ü andıran bir isim koyarlar mı, koymazlar” dedi.

O DÖNEMDE ACEMİ BİR İL BAŞKANIYDIM!

Son yerel seçim sonuçlarını değerlendiren MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, özeleştiri yaptı ve çarpıcı açıklamalarda bulundu, şunları söyledi:

“Çeşme’de MHP’nin son yerel seçimde (2014) oyu yüzde 8, AK Parti’nin yüzde 12 idi. 2019’da ise yüzde 42 oy aldık. Çeşme’de biz bin 250 oy alsaydık, belediye bizim olurdu. Foça’da bin 350 oy alsaydık bizdeydi. Dikili,  sağın belediye alması düşünülemez. Ama yüzde 40 oy aldık! Arkadaşlarımdan özür diliyorum. Ben o dönemde acemi il başkanıydım. Teşkilatın içinde bulunmama rağmen acemi il başkanı olarak hareket ettim. Şimdi tecrübemle çok daha farklı olurdu. Profesyonelce o dönemde düşünmedim. Düşünseydim, çok daha farklı olacaktı. Profesyonelce düşünmediğim için hayıflandım. Çeşme, Foça, Dikili’yi alacak MHP için Bayraklı, Bornova, Karabağlar, Buca, Menderes, Torbalı, Tire, Ödemiş, Kemalpaşa hayal olmaz.”

GENEL BAŞKANIM NEREYE BAKARSA BEN DE ORAYA BAKARIM

Şahin, Cumhur ittifakı üyesi AK Parti ile uyumlu bir çalışma yürüttüklerini belirterek, “Cumhur ittifakı olarak çok uyumluyuz. Ben talimat adamıyım. Devlet Bahçeli ne derse ben onu yaparım. Memleketin geleceği Cumhur ittifakında görülüyor. Genel başkanımız nereye bakarsa ben de oraya bakarım!” dedi.

500 GÜNDE BİR ŞEY YAPILMADI! YENİ BİR ŞEY YOK

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Tunç Soyer’in, 500 günlük faaliyetlerini değerlendiren MHP’li Şahin şunları söyledi:

“Bir şey görmediğim için yorum yapamıyorum. 100 bin nüfuslu ilçede Aliağa’da ne yapıldığını görüyorum. Orayla ilgili söylerim ama burayla ilgili bir şey söylemem. Bir şey yok! Karşıyaka’daki evimden çıkınca Alsancak’a parti binamıza gelmek için 1 saat yolda gidiyoruz. Şerit genişlettiler. Sağ olsunlar! Açma-kapama yapıyorlar. Yeni bir şey yok. Mevcutlarla bu daha ne kadar uzatılır bilmiyorum. Çözüm şerit artırmak olmamalı. Alternatif olmalı. Başka bir yatırım yapılmalı. Bir şey yapılması gerektiğine inanıyorum. Böyle ne kadar gider onu merak ediyorum. İzmir’de şehircilik anlamında değişen bir şey yok. Sadece artık gökdelenler var. Köyde gökdelenler var gibi oldu! Diğer her şey aynı. Bir yatırım yok. Karşıyaka’dan Havalimanına kadar bir gecekondu koridorundan geçiyorsunuz. 20 yıl öncede böyleydi. İzmir bunu hak etmiyor. İzmirli belediye hizmetlerini ne demek olduğunu bilmiyor. Küçük yerlerde belediye hizmetlerini daha etkili görüyorum. Belediyede bir beklenti yok, alışmadığımız için. Alışık değiliz çünkü…”

DİĞER İLLER AYNI DEĞİŞİYOR İZMİR HEP AYNI!

MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, diğer illerin değiştiğini ancak İzmir’in hep aynı kaldığını söyledi. Şahin, “Çorum’da belediye otobüs duraklarının klima olduğunu söylesem ne dersiniz? Camlı duraklar. Arkası duvar, önü cam. Fotoselli bir kapı var. Kapı açıldığında klima çalışıyor. Bu Çorum’da! Halkın belediyede beklentisi var. İzmir’de Hatay-Üçkuyular arasındaki metroyu 13 yılda yaptılar. O cadde bayram yeri gibiydi. Oradaki esnafın tamamı iflas etti. Şimdi Narlıdere yapılıyor. Kaç yılda biter bilmiyoruz. Metro yapılmalı ama zamanında yapılmalı. Buca’da oturanlar nasıl trafik sıkıntısı çektiğini biliyorum. Büyükşehir’in güzel bir şey yapsa valla güzel yaptı derim! Belediyeler nüfusuna oranla devletten pay alıyor. Torpil yok. Manisa’daki değişimi görüyoruz. Burada hiçbir şey değişmiyor, diğer illerde değişiyor! Biz de bunu soruyoruz” dedi.