GÜNDEME BAKIŞ - MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin İzmir'e yatırım yapmadığını söyledi. İzmir'de kanalizasyon altyapısı olmadığını ve sokakları kanalizasyon suyunun bastığını anlatan Şahin, "İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer çeşitli açıklamalar yapıyor. İzmir'in yatırımlarının 3'te 2'sini Büyükşehir Belediyesi yapmışmış... Güya Soyer İzmir'i iktisat kongresinin ikinci yüzyılına hazırlıyormuş. Sanayiciye, çiftçiye, esnafa yol göstericilik yapacakmış. Türkiye ekonomisinin ikinci yüzyıla hazırlanması için yol göstericilik yapacakmış. İzmir'e yatırım yapılmıyormuş, 'İzmir düşman toprağı değil, bu reva görülemez' demiş. İzmir'e gelen yatırımların 3'te 2'sini de Büyükşehir Belediyesi yapmış 3 yıldır. İktisat kongresinin ikinci yüzyılını çözmeye çalışacağına o senin haddin değil, o ceket sana büyük gelir. Sen İzmir'in kanalizasyon sorununu çöz. Sokaklar, caddeler kanalizasyon suyundan yürünemeyecek halde. İzmir'de altyapı yok. Sen İzmir'i kokutmuşsun" dedi. 

NE ZAMAN NEREDE YAPACAKSIN

Şahin, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in göreve geldiği günden bu yana 50 katrilyon bütçe kullandığını aktararak, "Sen 3 yılda İzmir'in 50 katrilyon parasını harcamışsın, bize 3 tane yatırım göster, bu parayla yaptığın yatırımı göster. Bu şehrin adliyesine laf söylüyorsun, 'Kimden kaça nasıl kiralandığı belli olmayan yerlerde adalet dağıtılmaya çalışılıyor' diyorsun. Soyer senin belediye binan nerede, nerede kalıyorsun, hangi binalarda kiradasın, sen belediyenin binalarını kimlere peşkeş çekip nerelerde kaldın. Sen Büyükşehir binasını ne zaman nerede yapacaksın bunu açıkla" ifadelerini kullandı.  

"YORGANCILAR VE ÖZGENER'E ŞAŞIRDIM"

İktisat kongresine yönelik tepki gösteren MHP'li Şahin, "Sanayi Odası Başkanı Ender Yorgancılar ile Ticaret Odası Başkanı Mahmut Özgener’e de sormak istiyorum; siz Büyükşehir belediyesinin hangi yatırımlarını, hangi çalışmalarını gördünüz de Büyükşehir'in İzmir'in sanayisine, ekonomisine örnek olacak çalışmalarını almayı düşünüyorsunuz. Size de şaşırdım doğrusu" açıklamasında bulundu.