Halime ERDOĞAN / GÜNDEME BAKIŞ - Milliyetçi Hareket Partisi İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, artan döviz kurlarına yönelik açıklamada bulundu. Döviz kurları üzerinden dış güçlerin Türkiye’yi diz çöktürmeye çalıştığını ve sürecin ekonomik bir oyun olduğunu vurgulayan Şahin, İzmirlilere müsterih olma çağrısında bulunarak, “Bunun bir oyun olduğunu düşünüyoruz. Küresel para babalarının, Türkiye üzerinde oynadığı bir oyunun parçası olduğunu düşünüyoruz. Devletin yaptığı, yapmaya çalıştığı uygulama istihdam, ihracat, cari fazlada ve büyümede sonuçlar alındıkça bunların faydalarını göreceğiz. Biz 2022 yılının çok güzel olacağına inanıyoruz. Devlet tarafından bir program yapılıyor ama küresel sermayenin hoşuna gitmiyor bu. Küresel sermaye, kendi istediğini dayatmaya çalışıyor. Türkiye’nin belini kıran şey faiz, Türkiye bu faiz sarmalından kurtulmak istiyor. Kurtulacak da… Önümüzdeki sene bunun faydalarını göreceğiz. İhracatımız artıyor, ihracat rekor kırıyor. Dünya, pandemiden sonra yeni bir yola girdi. Türkiye’de yeni üretim, istihdam alanları açıldı. Bunun faydalarını göreceğiz. Dövizin bu şekilde artmaya devam etmesinin mümkünatı yok. Dövizin fiyatı bugün 12-13 lira. Doların fiyatı 13 lira mıdır! Doların 13 lira olmadığını herkes biliyor. Merkez Bankası’nın yılsonu açıkladığı rakam 9 buçuk liraydı. Şu an bu rakamın yüzde 30 fazla olduğunu ve bunun bir oyun olduğunu, bunun bize, Türk  Milleti’ne diz çöktürmek üzere yapıldığını biz de biliyoruz, alem de biliyor. Milletimiz müsterih olsun, Türk Milleti tarih boyunca hiçbir zaman diz çökmemiştir, çökmeyecektir” dedi. 

“EYT’LİLER İÇİN ÇALIŞMA YAPILACAK”

“Geçtiğimiz günlerde İzmir’e gelerek muhtarlar buluşmasına katılan MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya’nın ‘Emeklilikte yaşa takılanlara’ yönelik açıklamalarının, Cumhur İttifakı’nda bir çatlak olarak algılanabilir mi” sorusunu yanıtlayan Şahin, “Cumhur İttifakı’nda herhangi bir görüş ayrılığı, söz konusu bile değil. EYT konusunda 2022 yılında çalışma yapılacak, bitirilecek. 3600 ek gösterge konusunda çalışma yapılacak, bitirilecek. Asgari ücret Ocak ayının ilk haftası bitirilecek. Bu ekonomik sıkıntılardan dolayı, sıkıntıya düşen gruplar, sabit gelirler üzerinde iyileştirme yapılacak. Bu millet bizim milletimiz, bizim insanımız. Asla zor durumda bırakılmayacak, sıkıntıya düşmüş, dara her insanımızın yanında olacağız. Zaten devletimizin sıkıntıya düşen insanımızın yanında olma mecburiyeti var, bu devletin birincil görevi. Biz de Cumhur İttifakı olarak en başta zaten bunu tahakkuk ediyoruz” açıklamasında bulundu. 

“MUHTARLARIMIZLA GÖNLÜMÜZ BİR”

İzmir’de yapılan muhtarlar buluşması hakkında bilgi veren Şahin, “Biz Türk Milliyetçileri olarak, milletimizin hizmetinde olduğumuzu, partimizin bir hizmet aracı, milletimize hizmette bir araç olduğunu biliyoruz. Bizim arkadaşlarımız, partimiz, cemaatimiz, insanımız hizmet üzerine çalışmaktadır. Muhtarlarımız da halkımıza hizmetteki en doğru aracıdır. Kimin kazanında ne piştiğini en iyi muhtarlar biliyor. Biz de milletimize, insanımıza, halkımıza ulaşmak için en doğru aracın muhtarlar olduğunu düşünüyoruz. Muhtarlarımıza önem veriyoruz, muhtarlarımızın talepleri, arzuları, istekleri doğrultusunda önümüzdeki dönem çalışmalar yapacağız. Yaptığımız muhtarlar buluşmasına İzmir’deki muhtarlarımızın tamamının katıldığını söylemek yanlış olmaz. Sadece mazereti olanlar katılamadı. Bizim muhtarlarımızın tamamıyla gönlümüz bir, kendileriyle bir araya gelmek bizi çok mutlu etti” diye konuştu. 

“SEÇİM STARTI VERDİK”

Saha çalışmalarının hız kesmeden devam ettiğini kaydeden MHP’li Veysel Şahin, “Biz zaten sahadayız, sahaya çıktık. Pandeminden sonra Türkiye çapında yapılan ikinci büyük organizasyonumdu muhtarlar buluşması. 13-14 Kasım’da yaptığımız organizasyon Genel Merkezimiz, Genel Başkanımız tarafından hazırlanmış bir organizasyondu. Adım adım 2023, il il Anadolu temalı toplantılar zinciri yapılıyor. 81 ilde yapılan toplantıların parçasıydı. 40’ıncı il olarak yapıldı İzmir’de, Genel Merkezimizden Genel Başkan Yardımcılarımız, MYK üyelerimiz, milletvekillerimizin katılımıyla 9 kişilik bir heyetle gerçekleştirildi. Muhtarlar, STK’lar, hemşeri dernekleri ile teşkilatımız buluştu, görüşmeler yapıldı. Sanayi, esnaf ve ticaret odalarıyla toplantılar gerçekleştirdik. Tüm bunların sonuçları, çıkarımları Genel Merkezimizde raporlaştırılacak. Çalışmalarımız devam ediyor. Bu bizim için bir seçim startıydı” ifadelerini kullandı.   

“CHP’YE HAYIRLI OLSUN”

CHP İzmir İl Başkanlığı’nın da Alsancak’ta aldığı yeni binaya taşınmasının hatırlatılması üzerine konuşan Şahin, “Cumhuriyet Halk Partisi, ülkemizin en köklü partilerinden biri. Ben buraya taşındıklarını, komşu olduğumuzu bilmiyordum, sizden duyuyorum. Kendilerine hayırlı uğurlu olsun. Deniz (Yücel) Bey ile komşu olmak kötü bir şey değil” dedi. 

“İYİ PARTİ HDP KADROLARINA SESSİZ KALDI”

İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar’a ilişkin eleştirilerde bulunan Şahin, “İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin harcama bütçeleri hazırlanıyor, çünkü herhangi bir yatırımları yok, yani yatırım bütçeleri de yok. Ben devletimizin İzmir halkına ödediği parayı Büyükşehir Belediyesi sadece giderler bütçesi olarak harcıyor. Yatırım yok, ben görmedim. Bana biri çıksın desin ki; bunu Büyükşehir Belediyesi yaptı, bu köprüyü, bu yolu, bu altgeçidi yaptı desinler. Trafiği rahatlattı mı, kentsel dönüşüm başlayıp, gecekondulaşmanın önüne mi geçildi, hangi yatırım yapıldı İzmir’e. Sadece harcama yapıyorlar, 30 bin kişiyi işe almışlar, içlerinde doğru düzgün İzmirli yok. Son 2 yılda da 6 bin kişi almışlar, bunların 60’ı İYİ partili. İYİ parti 60 kişiyi işe soksun diye 6 bin kişinin işe alınmasına, Büyükşehir’in arpalık haline getirilmesine müsaade etmiş. 30 bin kişi devletin verdiği parayı alıyor ama İzmir’e bir hizmet yok. Bizim burada istihdama yönelik bir eleştirimiz yok, biz İYİ Parti 60 kişi işe sokacağım diye 6 bin kişinin alınarak belediyenin arpalık haline getirilmesine ve bunların ne kadarının HDP kanalı olduğuna sessiz kalmasını eleştiriyorum. İYİ Parti’ye 60 ama 5 bin 900’ü de HDP’li mi, sen 60 kişi işe alacağım diye 6 bin HDP’linin işe alınmasına sesini çıkarmadın mı? HDP’ye kaç kontenjan verildi. Nasıl bir uygulamadır bu, ben buna hayıflanıyorum” açıklamasında bulundu. 

“BİZİM MALIMIZI VERDİN”

Meslek Fabrikası binasına İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Adıgüzel Vakfı tarafından kurulacak olan Tarım ve Teknoloji Meslek Yüksekokulu’na tepki gösteren Şahin, “Milliyetçi Hareket Partisi, Meslek Fabrikasının bir İstanbul vakfına peşkeş çekilmesine tepki gösterince, Büyükşehir Belediye Başkanı yeni bir protokol yapmak zorunda kaldı. Biz tepki gösterip de, toplumda da tepki karşılık görünce geri adım atmak zorunda kaldı, yeni bir protokol hazırlıyor. Bu defa para vermeyeceğiz, vakıf para verecek dedi. Bir de para mı verecektik, 30 yıllığına zaten İzmir'in değerini vermişsiniz. Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlarımızı arayıp, meslek fabrikası binasının kendilerine verilmesini, burada eğitim yapılmasını talep ettiler. Büyükşehir Belediye Başkanı ise bu talebi reddederek, başka bir protokol yaptıklarını söylediler. Topluma bu anlaşmayı güzel gösterecek bir şey katmaya çalışıyorlar. Ben buna ne diyeyim! Sen malımızı elimizden verdin, şimdi de güya bize kıyak yaptırıyorsun. Sen bizim malımızı verdin ya, buna ne diyeceğiz!” ifadelerini kullandı.