Halil İbrahim GÜLER / GÜNDEME BAKIŞ – Menderes’te 3 dönem Belediye Başkanlığı yapan Ergun Özgün, 2014 yerel seçimlerinde bağımsız aday olmuştu. “CHP’ye Menderes’te seçim kaybettirdi” eleştirilerine yanıt veren Özgün, “Ben bir kişiyim CHP kurum. Kişi kurumla yarışamaz. Kişi kişiyle yarışır. Ben CHP’den ayrılıp da başka bir siyasi partiye girip de CHP ile yarışa çıksaydım bu eleştiriyi haklı kılacak nedenler olabilirdi. Ama Ergun Özgün olarak CHP ile yarışmam mümkün mü? Ben bağımsız olarak çıktım. Menderes’in yerel unsurlarıyla birlikte çözüm önerilerimizi paylaştık. CHP Menderes’te kazandı. CHP 14, AKP 11 meclis üyesi çıkardı. Belediye meclisinde AKP’ye bin 500 fark atıldı.  Adayla ilgili bir kaybetme oldu. Birileri tarafından aday gösterilen şahsın kaybetmiştir. 15 yıllık belediyede var etmiş olduğumuz işi taşıma adına, görevden kaçmadığımız göstermek adına bir hareketti. Ama şartlar bizi bu hale taşıdı. O dönemde ‘Kaçtı, keyfine bakıyor’ denmesin diye bağımsız aday oldum” dedi.  

DOĞRUYU ANLATMAK ÇOK ZOR MU?
Menderes Belediye Başkan aday adayı CHP’li Özgün sözlerine şöyle devam etti: “Doğruyu anlatmak çok zormuş. 2014’te Aziz Bey’i ziyaret ettim. ‘Sen benden verim alamıyorsan, yapılacak hizmetlerle ilgili verimli çalışmalar yapamıyorsan, benden rahatsızsan adaylık dilekçemi geri çekeceğim’ dedim. Sonra da, ‘15 yıldır belediye başkanlığı yapıyorum. Bu süreçte yaptığım işlerden dolayı halka ilişkilerim var. Yoldan geçerken aklıma gelmiş aday olmuş pozisyona beni düşürme. Hiç aday olmamayım. 15 aday adayı var. Hangisinin yanında olursam onunla kazanırız’ diye eklerdim. Aziz Bey bana, ‘adayımız sensin. Başarılı belediye başkanlarından bir tanesisin. Seni 10 yıldır tanıyorum. Memnunum. O yüzden devam edeceksin. Hiç kimsenin lafına, sözüne bakma’ dedi. Teşekkür ettim.  Hatta Önümüzde dönem yapılacak işleri de konuştum. Kapıdan çıkarken, ‘ aday olarak çıkarsam geri dönemem’ dedim. Sonrasında ise Aziz Bey, Menderes’te aday adayı bile olmamış birini önüme koydu. O aday da siyaseten kimseye ihtiyacının olmadığını, net olarak ifade etti. ‘Yüzde 70’ten aşağı oy almam. Zekatımı vermek için aday oldum’ dedi. Bu cümleler irrite etti insanları. Ortak hareket ettiğimiz tüm arkadaşlarımız, bu davranışın doğru olmadığını, Menderes’e fayda getirmeyeceğini, bizim öncelikli olarak Menderes ve Mendereslilere karşı sorumlu olduğumuzu söyledi. Siyasi kimliğimizi değiştirmeksizin herhangi bir siyasi çatısı altına girmeden Menderes’le ilgili yapmak istediklerimi paylaşmak adına bağımsız olarak seçime girdik”

YAPTIKLARIMI ANLATMAYA SAYFALAR YETMEZ
Menderes’te 3 dönem belediye başkanlığı yaptığı, hayata geçirdiği hizmetleri anlatmaya sayfalar yetmeyeceğini belirten Özgün, “Menderes’le ilgili heyecanımız, iddiamız var ki sürecin içerisindeyiz. Planlı programlı bir şekilde görevimizden ayrılmadık. Kendi, yapacaklarımızı derleyip toplama gibi eksik kalmış süreci tamamlamanın gereği var. Bunun adına bu işin içerisindeniz. Halkınızın teveccühü gelişirse yola devam edeceğiz. Ben CHP’ye aday adayı olarak başvurdum.  Kim aday gösterilirse gösterilsin onun emrinde ve arkasındayım. Kesinlikle bağımsız aday olmayı düşünmüyorum. 2014’de bizim dışımızda gelişen hataların sonucunda gelişen bir süreçti” diye konuştu.