GÜNDEME BAKIŞ – CHP İzmir il kongresinde İl Başkanı Deniz Yücel’le ters düşen Karabağlar İlçe Başkanı Mehmet Türkbay; Karşıyaka ve Menemen ilçe örgütlerinin desteği ile sarı renkte anahtar liste çıkardı. Bu durum kongre salonunda büyük bir tartışmanın fitilini ateşledi.

KÜÇÜK İLÇELERDEN BİRÇOK İLÇE ALINDI, KARABAĞLAR’DAN ALINMADI!
Gündeme Bakış’a konuşan Başkan Türkbay, çarpıcı açıklamalarda bulundu. Türkbay, “Ben ilçemin en iyi şekilde temsil edilmesini esterim. 59 il delegemiz var. Küçük ilçelerden bir çok kişi listelere aldılar. Benim ilçem yeterli kadar temsil edilemedi. Oysa çok sayıda hartiye emek vermiş, liyakatli isimler vardı. Kongre de kazanmışlar. İlçelerinde en iyi şekilde temsil edilmek isterler. Anahtar listeyi ben hazırlamadım. Arkadaşlar öneri istediler” dedi.

İMZALARI TOPLADIM! ZATEN TEK ADAY VARDI! İL BAŞKANININ BİZİM ÖNERDİĞİMİZ İSİMLERİ LİSTESİNE ALMASI GEREKİRDİ
Türkbay, Yücel için imza toplamadığı iddialarıyla ilgili konuştu. Türkbay, “ İmzaları topladım, elimdeydi. Çağırdılar götürdüm. İl başkanı ‘Orada neden gelmedi?’ dedi. Önceki gün önerilerimizi bildirdim. Detaylı bilgi verdim. Kim kimdir, Ne iş yapıyor, Mesleği nedir anlattım. İmzalar hazırdı. Hiç kimse beni arayıp imzaları istemedi. Kongre günü imzaları verdim. Zaten tek adaydı. Birileri bize maalesef operasyon yaptı. Benim kimseyle bir sıkıntım yok. Karabağlar’ın iyi temsil edilmesini istedim. Ama birileri sürekli kaşıyor.  Deniz Yücel’le hiçbir problemim yok. Hiç olmaz. Gençler siyasete katılsın, yeni yüzler gelsin diye çaba harcayan biriyim. Her zaman onunla konuşurum. İl yönetiminde birlikte çalıştık. Kongreyi kazanan ilçe başkanı olarak benim önerdiğim isimleri alması lazımdı. Delegasyonun tepkisi o yüzden oldu. Kendi belirlediği isimlerin olması ister. Doğal olan da budur. Kimseyle problemi yok. Partimin tartışılmasını istemem” dedi.