GÜNDEME BAKIŞ – İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun sürpriz bir şekilde adaylığa yeşil ışık yakması parti ve İzmir kamuoyunda büyük yankı uyandırdı. Kocaoğlu’nun bu çıkış, “Tunç Soyer’in aday olmaması için yeniden aday adayı oldu” şeklinde değerlendirdi.

NEDEN İSTEMİYOR?
Gündeme Bakış Kocaoğlu’na yakın kaynaklarla konuştu ve Soyer’i neden istemediğini araştırdı. Kocaoğlu, “istememe” sebeplerini şu şekilde sıraladığı belirtildi:
 “Tunç Soyer 2009’da belediye başkanı oldu. Kendisiyle konuştuğumda belediyenin bütçesi kadar borcu olduğunu bana söyledi. Ben de ona, ‘Hiçbir taşınmazı satma, gerekli nakdi desteği sağlayacağım. Ayrıca projelerine ortak olacağım’ dedim. Ama o belediyenin mallarını sattı. Bizim yaptığımız yatırımları da yok saydı, bahsetmedi. Ayrıca küçük bir ilçe belediyesinde başkanlık yapan bir isim Büyükşehir’i yönetemez. Örgütle kopuk bir bağı var”

SOYER’E YAKIN KAYNAKLAR: EXPO 2025 KİNİ VAR!
Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer’e yakın kaynaklar ise şunları söyledi:
“Aziz Bey’le Tunç Başkan arasında şimdiye kadar hiçbir tartışma yaşanmadı. EXPO 2015 sürecinde Soyer, genel sekreterlik görevinde bulundu. Bu süreçte de hükümetle ile Kocaoğlu arasında kaldığı durumlar oldu. Aziz Kocaoğlu o süreçte yaşananların kinini tutuyor. Oysaki Soyer o süreci de çok iyi yönetti. Aziz Bey’in karşı çıktığı hiçbir şeyi yapmadı”

SOYER GÜNDEME BAKIŞ’A KONUŞMUŞTU!
Soyer, 6 Aralık’ta Gündeme Bakış’a, “Aziz Kocaoğlu’nun kendisini istemediği” yönündeki iddialarla ilgili şunları söylemişti:
“Bununla ilgili bir haber çıkmıştı. Kırmızı çizgisi Tuncay Özkan, Tunç Soyer diye…Kendisini hemen aradım. Kendisi bana, ‘Yok öyle bir şey. Ben böyle bir şey söylemedim. Bunlar uyduruluyor’ dedi. Daha sonra bir törende bir araya geldik. Böyle bir şey söylemediğini kamuoyu önünde ifade etti. Aziz Beyle bugüne kadar aramızda en ufak bir soğuk, üzücü diyebileceğim hiçbir şey yaşanmadı. Ne bir kaş kalkması, ne bir ses yükselmesi söz konusudur. Asla kendisini kıracak bir şey yapmadım. O da beni hiçbir zaman üzmemiştir. Böyle bir ilişkimiz olmadı. Aziz Bey’e benim büyük saygım var. İzmir için yaptığı işlere çok saygı duyuyorum. Türkiye’de bu kadar ciddi bir ekonomik kriz yaşanırken, hep inişli çıkışlı birçok şey yaşanırken uluslararası derecelendirme kuruluşlarında üç tane AAA almak, gerçekten her türlü takdirin üzerinde bir şey. Bu gerçekten büyük başarı. Süt kuzusu projesi o kadar doğru bir proje ki…Bundan sonra kim Büyükşehir Belediye Başkanı olursa olsun bunları sürdürmek zorunda. Tarım alanında yaptığı birçok proje var. Takdir edilmesi şeyler. Aziz Başkanın bana karşı en ufak bir tepkisi olduğunu düşünmüyorum. Aramızda en ufak kırıcı bir şey yaşanmadı. Belli çevrelerin uydurduğu şeyler var. 10 senedir ne ben saygısızlık etmişimdir ne o beni kırmıştır” 

KOCAOĞLU SOYER’E GÖNDERMEDE BULUNMUŞTU!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun bir açılışta yaptığı “Bazı arkadaşlar 'İzmir sadece Konak, sadece Kordon değildir' diyor. 'Bir de Gültepe'ye bakalım' diyor. İZSU sadece Gültepe'nin yağmur suyu için proje yaptı. Yağmur suyunu denize ulaştırmak için 28 milyon lira yatırım yaptı. Bilmeyene kolay gelir bazı şeyler. Bilmezsin ama mangalda kül bırakmazsın. Önce gönülden, yürekten o işi yapmak isteyeceksin” sözleri adı İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için geçen Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer'e gönderme olarak yorumlanmıştı.