Halil İbrahim GÜLER- GÜNDEME BAKIŞ- Karşıyaka Belediye Meclisi’nde “içkili alan” tartışması yaşandı. Mecliste Caher Dudayev Bulvarı’nın (137-161 arasında kalan tek numaralar-114-132 çift numaralar)  içkili alan bölgesine dahil edilmesi hakkında önerge Hukuk, Esnaf Sanatkarlar ve Pazaryerleri, yerel günden 21, Çevre ve Sağlık Komisyonlarında kabul edilmedi. Bu karara AK Parti Grup Başkan Vekili Ersin Güngör itiraz geldi.

HER YERE AÇILIYOR BURAYA NEDEN AÇILMIYOR?
Güngör, “Bu talebinin reddedilmesinin nedeni nedir? Okul, cami evlere yakın mıdır? Eğer yakın değilse ilişki yer yer verilmesi yönünde öneri sunuyorum. Bir apartmanda bütün sakinlerden izin alınması gerekiyor. İzin verilmemesi halinde zaten mekan açılmıyor” dedi. Güngör’ün bu talebi de mecliste kabul görmedi.

TEPKİMİZİN NEDENİ!
Toplantı sonrası açıklamalarda bulunan Güngör, “Her yere içkili alan açıyorlar. Buraya neden izin verilmiyor anlamıyorum” dedi. “Bulvarın içkili alan olarak açılmasını neden istiyorsunuz?” Sorusuna ise Güngör, “Her yere açılmasına izin veriliyorsa, buraya da izin verilmesi gerekiyor. Bizim tepkimiz bu” dedi.