GÜNDEME BAKIŞ – (Özel Haber)  Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dün yaptığı açıklamada son 24 saatte 3 bin 892 vaka tespit edildiğini ve 76 can kaybı yaşandığını açıkladı. Böylece virüsten dolayı vefat edenlerin sayısı 725'e yükseldi. Toplam vaka sayısı ise 34 bin 109 oldu.

İZMİR’İ GEÇTİĞİMİZ HAFTA AÇIKLADI
Bakan Koca, geçtiğimiz hafta İzmir’deki vaka sayısını bin 105, can kaybı sayısını ise 27 olarak duyurmuştu. Gündeme Bakış’ın edindiği bilgiye göre kentteki vaka sayısı toplam vaka sayısının yüzde 5.1’ini oluşturuyor. Virüsten dolayı hayatını kaybedenlerini sayısı da arttı.

EN ÇOK VAKA KARABAĞLAR’DA
Yine Gündeme Bakış’ın edindiği bilgiye göre; İzmir’de vaka sayası en çok olan ilçe Karabağlar. Karabağlar’daki sayı 80 civarında. Karabağlar’ı; Buca, Konak, Bayraklı, Karşıyaka ve Bornova takip ediyor. Bu ilçelerdeki vaka sayısı ise 50-70 arasında değişiyor. Çiğli’deki vaka sayısı ise 50’nin altında.

HANGİ İLÇELERDE YOK!
30 ilçesi bulunan İzmir’de sadece Beydağ ve Kınık’ta şimdiye kadar vaka tespit edilmedi. Kiraz’da ise sadece bir kişide virüs görüldü. Virüs görülen kişi tedavi altına alınırken, temas kurduğu tüm isimler de tepsi edildi.  Bu üç ilçedeki giriş ve çıkışlar en üst seviyeye çıkarıldığı bildirildi.