GÜNDEME BAKIŞ – Gaziemir Belediye Başkanı CHP’li Halil Arda, “Benden çiçek ihalesini isteyen isim Levent Çağlarsu. Bunu kongre salonunda da açık bir şekilde söyledi. Bir belediyenin meclis üyesine çiçek işini vermesi normal bir şey mi? Benim isyan etmem gerekmiyor mu? Buna dur demem gerekmiyor mu?” dedi. Arda, ilçedeki geri toplama işi için açık ihaleye çıktıklarını bu yolla belediyenin kasasına yıllık bir milyonun üzerinde para gireceğini belirterek, “Daha önce bu konuyla ilgili belediyenin karı olmamış. İlçe Başkanı Kasım Özkan, bu ihaleyi eski meclis Ali Kaya’ya vermemi istedi. Ben kabul etmedim” açıklamasında bulundu.

AK PARTİ’DEN AÇIKLAMA
Gaziemir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Uğur İnan Atmaca, Arda’nın açıklamalarını değerlendirdi. Atmaca, “Halil Arda’nın yaptığı birçok yanlış var. Bunları belediye meclisinde dile getirdik. Bir firmadan iki makam arabası alındı. Bunun borca karşılık alındığını söyledi. İhalesiz makam aracı satın alınamaz. Belediye şirketleriz de kamu ihale kurumuna tabidir. Ayrıca arabaların alındığı firmanın yeriyle ilgili bir imar değişikliği söz konusu. Bunu da itiraz ettik. Burada rantın ağababası vardı. Belediye başkanı emekçileri işten çıkartıyor. Esnafa zulmediyor. Ama iş bu firmaya gelince belediye başkanı şefkat yumağına dönüşüyor” dedi.  

HİBE ŞİRKET ALDI. ŞİRKETTE KENDİSİ VE ÖZEL KALEM MÜDÜRÜ VAR! BU DOĞRU BİR HAREKET Mİ? YANDAŞA İHALESİZ İŞ VERECEKLER!
Atmaca, sözlerine şöyle devam etti:

“Kendisini belediye şirketlerinde yönetim kurulu başkanı olarak atamıştı. Seydaş A.Ş diye bir şirketi hibe aldı. Belediyenin gelir getiren mülklerini ayni sermaye olarak bu şirkete aktırdı. Çünkü yandaşlara ihalesiz iş verecek. Gelir getirici işlem yaparken ihaleye yapmak zorunda değil. Yönetim kurulu kararıyla istediğini verebilir. 3 yer devretti. Bu da yasal değil. Seydaş yönetimine kendisini ve Özel Kalem Müdiresi Aslı Özgür’ü atadı. Bu doğru bir hareket mi?    

KABUL EDİLEBİLİR DEĞİL! ETİK DEĞİL!
AK Partili Atmaca, Gaziemir Belediyesi’nde yaşananların kabul edilebilir ve etik olmadığını vurguladı. Atmaca, “Belediye başkanının bahsettiği CHP’li Meclis Üyesi Levent Çağlar’ın oğlu çiçek işiyle uğraşıyor. Oğlu için bir şey istediyse bu etik değil. Ancak belediye çiçek ihalesi yapmıyor. Halil Arda, Belediye Başkan Yardımcısı Necati Kırmaz’ın kendi şirketine iş paslamasını da söylesin. Halil Arda köşeye sıkıştı. Bunu anladı. Şimdi köşeden çıkmak için sağa sola saldırıyor. Sıkıştığı yerden çıkmaya çalışıyor. Belediye Başkanı CHP ilçe başkanıyla söylediği sözler gerçekten ilginç. Ancak geri dönüşümle ilgili ihale yapılsın diye biz önerge verdik. Önergeyi vermesek her şey aynı devam edecekti. Tüm yaşananları etik bulmuyoruz. Belediye başkanı şirketlerden elini çeksin. Belediye başkanı kendi şirketine iş yaptırmasın” dedi.