Halil İbrahim GÜLER / GÜNDEME BAKIŞ - CHP ‘kurultay’ çağrısı ile çalkalanıyor. Partililerin bir kısmı ‘kurultay olmalı’ derken, bir kısmı ise, ‘Partinin Genel Başkan arayışı yok, Mart ayında yapılacak olan yerel seçimlere hazırlanması” gerektiğini ifade ediyor.

İNCE TOPU ÖRGÜTE ATTI
İnce, 24 Haziran seçimlerinden hemen sonra yaptığı açıklamada “Ben kurultay istemeyeceğim, kesinlikle böyle bir talebim olmayacak. Ama CHP örgütleri göreve davet ederse, kendisi (Kılıçdaroğlu) de ‘Ben ayrılacağım’ derse, hazırım. Ama burası çok önemli. Sakın yanlış bir şey yazılmasın: Ben karşısına çıkıp rakip olmayacağım” dedi. İnce Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptığı görüşmenin ardından kurultay için imza toplamayacağını belirterek, “Ben bu teklifi yaptım. Kendi takdiridir. Bunu kendisinin değerlendireceğini gerisine bakacağız. Ben imza toplamayacağım, ama hayır derse örgüt kendisi çözecektir bu işi" dedi.

GÖZLER BİN 250 DELEGEYE ÇEVRİLDİ
Son kurultayını Şubat 2018'de gerçekleştiren CHP'de, şimdi gözler bin 250 delegeye çevrildi. Tüzüğe göre, olağanüstü kongreyi isteyenlerin sayısı kongre üyeleri tam sayısının salt çoğunluğunu sağlıyor ise olağanüstü kongrenin gündemine güven oylaması ve seçim maddeleri konulabiliyor. Son kurultay göz önüne alındığında olağan üstü kurultayın yapılabilmesi için 650 civarında delegenin noter onaylı imzasına ihtiyaç duyuluyor. 

İZMİR DELEGELERİN KARARI NE OLACAK?
CHP delegeleri bu konuda İzmir’de de ikiye bölünmüş durumda. CHP’nin İzmir’de 52 delegesi bulunuyor. Delegelerin alacağı karar partinin ileriki dönemlerde izleyeceği yol haritasına etki edecek. 52 delegeden 25 ile 30 arasındaki delegenin İnce’ye destek verdiği ve olası bir imza kampanyasına destek vereceği belirtiliyor.