Halil İbrahim GÜLER/ GÜNDEME BAKIŞ- İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, İl Kongresi’nin ardından ilçe turlarına çıktı. Kırkpınar, vatandaşın yüzde 99’unun ekonomik sıkıntıları dile getirdiğini kaydederek, “Şimdiye kadar dört ilçeyi gezdik. Bayram’dan sonra diğer ilçelerimizin tamamını gezeceğiz. Bu ziyaretlerde tarım alanlarına, üretim merkezlerine gidip dertlerini dinliyoruz. 30 ilçenin ekonomi, turizm, tarım, sanayi, ticaret gibi her kesimi kapsayan oluşturacağımız raporu Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener ve Genel Merkezi’mize ileteceğiz. Üretici pazarlarını gezerdik. Ülkenin bir tane ekonomisi var. Bundan küçük bir zümre etkilenmeyebilir ama yüzde 99 kapsayan sıkıntılar var. Dinlediğimiz esnaf, çiftçi beyaz yakalının ortak derdi alım gücünün düşmesi, enflasyon baskının artması ve aynı zamanda yarından umutlarının görmediklerini görüyorum. Yaşı ilerlemiş insanları anlayabiliriz ama geleceği olan gençlerin yarına dair umutlarının olmaması çok üzücü. Maalesef geriye dönüp bakıldığında ülkenin tüm dinamiklerinden sıkıntıda olduğunu görüyoruz. Bu da iyi yönetilememekten kaynaklanıyor” diye konuştu.

NEREDEN TUTARSANIZ ELİNİZDE KALIYOR  
Geçtiğimiz süreçte İzmir’de tarımda önemli bir payının olduğunu fakat hükümetin izlediği yanlış politikalardan dolayı üretimin durma noktasına geldiğine vurgu yapan Kırkpınar, “Türkiye’nin 81 ilinde İzmir; tarım, turizm, sanayi alanında pek çok kuruluşun olduğu ildir. Kooperatifleşme konusunda tüm bölgeler dahil iyi bir kalkınma modelidir. Tüketici ve üretici için daha yararlı hali getirmektedir. Örneğin İzmir patates üretiminde listenin ilk sıralarında yer almaktadır. Bir zaman tütün üretiminde Bergama bayındır, pamuk üretiminde Menemen ovası bu alanlarda yok olduk. Hükümetin kendi politikalarından dolayı pamuktan, tütünden hatta son zamanlarda mısırdan geri çekildi. Su kaynaklarının doğru kullanılmadığını düşünüyoruz. Çiftçilerle konuşuyoruz, su yok, ürünü kurumaya başlamış. Neden Beydağ barajından faydalanıyorsunuz diyoruz, ‘kanal yok’ diyorlar. Üreticiye değil, sermayesi büyük bir fabrika su kaynaklarının hepsini çekiyor. Neresinden tutsanız elinizde kalıyor. Yatırımcı da buraya gelmek. Bunu temel nedeni ise kurdukları yanlış ekonomik model, ikincisi ise demokrasiden uzaklaşmaktır” dedi. 

DİL TERMOLOJİSİNE DİKKAT EDİLMESİ GEREKİYOR
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in tartışma yaratan açıklamalarıyla ilgili, “Bunlar zamanına uygun düşmeyen açıklamalar gibi geliyor” diyen Kırkpınar, “18 yıl boyunca kutuplaşmadan beslenen bir iktidar var. Bütün siyasilerin kullandıkları dil termolojilerine en dikkat etmesi geren bir dönemden geçiyor. Bunların ifade edilmesi maksadını aşmış, yanlış anlaşılabilecek ifadelerdir. Eleştirilerin bazılarına katılırım, bazılarını katılmam” açıklamalarında bulundu. 

BELEDİYELERİN PERFORMANSI İYİ
İzmir Büyükşehir Belediyesi ve 25 ilçe belediyesinin pandemi döneminde iyi bir performans sergilediğini ifade eden Kırkpınar, “İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni pandemi döneminde performansını başarılı buluyorum. Ben sadece Büyükşehir ve Millet ittifakının belediyeleri bu dönemde her türlü hükümet baskısına rağmen, üzerlerine düşen görevi en iyi şekilde yapmaya çalıştığını gördüm. İyi performans gösterdiler ve doğru işler yaptılar” dedi.  

TUNÇ BEY’E BİRAZ ZAMAN VERİLMESİ GEREKİYOR
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in yaptığı çalışmalarla ilgili değerlendirmelerde bulunan Kırkpınar şunları söyledi:

“Tunç Bey’e biraz daha zaman verilmesi gerektiğini düşünüyorum. İzmir için planlarını ben kampanya döneminde hatırlıyorum. Bunlardan önemsediğim Buca Metrosu projesiydi. Bunun için son olarak kaynak aranıyor diye hatırlıyorum. İkinci proje; liman, agora ve Kadifekale, ayrı zamanda içerisinde Kemeraltı da giriyor. Bunu da bekliyoruz. Örneğin Alsancak Garı’nın önünü trafiğin yer altına alınması, aynı zamanda Karşıyaka’da iskele önünden Mustafa Kemalpaşa Caddesi’nin birleştirip yer altına alınması gerekiyor. Doğrusu ben bunu bekliyorum. Zaten bu da projesinde vardı, inşallah bütçesi de ayarlanıp başlanır” 

TARTIŞILACAK BİR ŞEY YOK, DOĞRU ŞEYLER DEĞİL 
Geçtiğimiz ayda TOKİ’nin Karşıyaka Mavişehir’deki rekreasyon alanı ve spor alanın satmasıyla ilgili görüş belirten Kırkpınar, “Bırakınız, karayı, denizi bile satmışlar. Tartışılacak hiç bir şey yok bunlar doğru şeyler değil. Yatırımcıların bu dönemde iştahını bu kriz öneminde kabartan yereler bakın, yüksek rant yerlerdir. Hükümet politikasını besleyen müteahhitler ellerinden bu alanlarından çeksinler” dedi.