GÜNDEME BAKIŞ – İYİ Parti İzmir’in ikinci bölge ikinci sırasında yer alan Mustafa Kerpişçi, Gündeme Bakış’a konuştu. İzmir’e yabancı olmadığını belirten Kerpişçi, aslen Aydınlı olduğunu anlattı. Kerpişçi, “Bütün hayatımız Ankara ve İzmir’de geçti. ODTÜ Endüstri Bölümü’nden mezunum. İşletme mastırı yaptım. Daha sonra kendi işimizi kurduk. Fenerbahçe Spor Kulübünün Sosyal tesislerini yap-işlet-devret yöntemiyle bitirdik. Türki Vakıflar Bankası’nın yönetim kurulu üyesi oldum. 2001’de Eti Maden İşletmelerinde yönetim kurulu üyesi oldum. Türkiye’deki bor rafine tesislerinde teknik bir insan olarak katkım oldu” dedi.  

MANİSA’DA DEV YATIRIM
Zorlu Holding'in kurduğu Manisa Gördes’de Meta Nikel Kobalt fabrikasının kurucu ortak hissedarı ve yönetim kurulu üyesi olduğunu anlatan Kerpişçi, “Ege Bölgesinin en büyük sanayi yatırımlarından bir tanesi. 500 milyon dolara mala oldu. Bu süreçte binlerce kişiye istihdam sağlandı. Bu süreçte hep İzmir ve Manisa’da oldum. İzmir iş dünyasıyla yakın ilişkiler kurdum. Son 12 yılda sürekli Manisa’da yatırımlar yaptık. Bu süreçte de hep İzmir’de olduk” dedi.  

DOĞRU YOL KÖKENLİYİM
Amcasının Doğru Yol Partisi’nin kurucu GİK Üyesi olduğunu, kendisinin de DYP İstanbul İl Yönetiminde görev olduğunu belirten Kerpişçi, siyasete uzak bir olmadığını vurguladı. 1987 yılında DYP İzmir il kongresinde Rıfat Serdaroğlu’nun il yönetim kurulu aday listesinde yer olduğunu dile getiren Kerpişçi, Aytun Çıray ve Yıldırım Ulupınar’ı yakından tanıdığını söyledi.

ÜLKEME HİZMET ETMEK İSTİYORUM
Kerpişçi, “Ülkeme hizmet etmek istiyorum. Bunun için aktif siyasete girdim.  Bu ülkedeki maden yatırımları altın imzam var. Aynı şekilde bor tesislerinin altında imzam var. Hayatım boyunca üreten bir şeyler yapmaya çalışan ekibin içerisinde oldum. Siyaset yaparak aynı şeyleri gerçekleştirmek istiyorum. Türkiye’nin sadece bina yaparak bir yere ulaşamaz. Türkiye, yer altı kaynaklardan yararlanmak zorunda. Madencilik alanında tecrübem var. Şuanda Türkiye Madencilek Derneği'nde yönetim kurulu üyesiyim” dedi.

İZMİR HAK ETTİĞİ YERDE DEĞİL
İzmir’in hak ettiği yerde olmadığını öne süren Kerpişçi, “İzmir ve Ege Bölgesi AK Parti iktidarları döneminde mağdur edildiğini düşünüyorum. Bunu hep dile getirdim. Şimdi siyaset sahnesinde ifade edeceğim. Bu kentin merkezi yönetimini imkanlarından daha fazla yararlanması gerekiyor. Yeni yatırımların yapılabilmesi için katkıda bulunmak istiyorum” dedi.

İZMİR’E YERLEŞECEĞİM
Ankara’da ikamet ettiğini ifade eden İyi Parti ikinci bölge ikinci sıra milletvekili adayı Mustafa Kerpişçi, “İşim gereği sürekli Manisa-Ankara hattında gidip geliyordum. Şimdi İzmir’e yerleşeceğim. İzmir’de oturacağım. Seçilirsem bir ayağımız Ankara’da bir ayağımız İzmir’de olacak. Ben Türkiye sevdalısıyım. İnşallah, Allah izin verirse kendi bölgeme İzmir’e ve Ege’ye daha da fazla katkı koymayı istiyorum” dedi.