Halil İbrahim GÜLER/ GÜNDEME BAKIŞ- İYİ Parti İzmir’de İl Başkanlığı göreve atanan Hüsmen Kırkpınar, teşkilatın kısa bir süre içerisinde yerel seçimlere hazır olacaklarını söyledi. Kırkpınar, önümüzdeki yerel seçimlerde her havzalarda birer belediyeyi kazanacaklarını kaydetti. Göreve atanmasıyla ilgili yorumlayana Kırkpınar, “Başkanlık görevine geldiğimde ateşten gömlek giydin Hüsmen Bey dediler. Ben o gömleğin ateşini söndürdüm o gömleği giydim ve yürüyorum” dedi.

YÖNETİM KURULU KISA SÜREDE BELİRLENECEK
Atanmasının ardından yönetimi kısa bir süre içerisinde toplayacağını dile getiren Kırpınar, “24 haziranda milletimiz elimizden tuttu, 31 martta da yerel seçimlerde bizi yukarı çekeceklerine inanıyorum. Bu yaşadığımız süreçte il yönetim kurulu ve il disiplin kurulu hazırlık aşamasında ama tamamlamak üzereyiz. En geç 3 güne tamamlayacağız. Genelge karşısında istifalarını getiren arkadaşlarımız var onları da tamamlayacağız. Onların içinden aday arkadaşlarımızdan bazıları da belediye başkan aday adayı olacak. Oradan girince yerlerine başka ilçe başkanı atama yetkisini alacağız. Belediye meclis üyelikleri belediye başkanları ve şu süreç tamamlanınca ilk ağızdan 5-6 adayımızı kamuoyuna duyuracağız” diye konuştu.

3 İLÇEDE İTİRAZIM VAR, ATAMA YAPILMADI
Geçtiğimiz günlerde ilçe başkalarının sunduğu istifalar konusunda değerlendirmelerde bulunan Kırpınar, “Genel merkezimizin 16 ağustosta aldığı tavsiye niteliğindeki istenen istifalar gerçekleşmiş ve atamaları yapılmıştır. Son kalan il de İzmir olmuştu. İl başkanlığı için istenen tavsiye niteliğindeki karalarını bu sefer ilçe başkanlıkları için talep edildi. Bir kısmı bizimle yola devam etmek istedi, bir kısmı da A4 kağıda istifa ettiklerini yazarak belirtmişti. Tabi orada itiraz edeceklerim var. 3 ilçemizde atama yapılmadı. Biri Narlıdere ve kimseye yetki verilmemişti. İlçe başkan vekili adıyla imza atıyor, böyle bir şey yok. Bizim 20 ilçede henüz gençlik kolları başkanlıklarımız  birimi henüz açılmadı. Gençlik kollarında şuanda 7 ilçede başkanımız var 3 tanesi istifa etti, 4 tanesi görevlerine devam ediyor. Bunlardan birisi Karşıyaka diğeri Aliağa, Menemen… Tabi bizim partimiz çok dinamik bir parti gecen sene tu tarihlerde partimiz kurulmamıştı. Şimdi parlamentodayız. Cumhurbaşkanı seçimlerinde Genel Başkan Meral Akşener için 100 bin istedik, 300 bini geçtik. Ama ona rağmen yine bitmedi. Farklı güçlüklerle mücadele etmek zorunda bırakıldık ” dedi.

BIRAKIN GENEL MERKEZ KARAR VERSİN
“İYİ Parti İzmir İl Başkanı atamasında geç kalınmadı mı?”  sorusuna cevap veren Kırkpınar, “Partimizin bir genel başkanı bir de GİK var. Bu sürenim geç mi, erken mi olduğuna bırakın onlar karar versinler. İzmir büyük bir şehir, gecikme varsa bunun mutlak bir sebebi vardır. Benim erken veya geç demem bir şey ifade etmez buna onlar karar verir” dedi.

BURHAN ÖZFATURA’YA ÖVGÜ
İzmir Büyükşehir Belediyesi adaylarını 10 gün içerisinde açıklayacaklarını belirten Kırpınar, Büyükşehir Belediyesi Büyükşehir eski Belediye Başkanı Burhan Özfatura’nın çalışmalarını övdü. Kırkpınar, “ İzmir’de sıkışıklık bir durum var. Bu sıkışıklığının nedeni uzun yıllardan beri sol parti, sosyal demokrat partilerin yönetimde olmasıdır. Bu durum  şuan ki hükümete karşı bir tepki olarak algılanıyor. Ben böyle düşünmüyorum. Burada hem Doğruyol hem de Anavatan Partisi'nden Burhan Bey önce Evkaları kurdu orada insanlar konut alma imkanı buldu. Dolayısıyla iyi aday doğru zamanda iyi açıklanırsa bu iş olur. Sadece iyi aday olması yetmiyor, her ilçenin kendi parti teşkilatını demiyor. Komlunun komşusuna ulaşacak şekilde Türkiye’nin meselesini anlatmak gerekiyor. Yani o ilçenin havzasından kentine kadar  dokusuna uygun adaylar bulacağız ve yeni isimler göreceksiniz” diye konuştu.

HER HAVZADA DA BELEDİYEMİZ OLACAK
Önümüzdeki yerel seçimlerde İYİ Parti İzmir’in hedefi nedir?” sorusuna Kırkpınar, İlçe sayısı vererek konuşmamız doğru olmaz.  Ama şunu söyleyebilirim, her havzada da birer tane belediyemiz olacak” cevap verdi.