GÜNDEME BAKIŞ – Milletvekili sayısı 550’den 600’e yükselmesiyle birlikte İzmir’in Ankara’ya göndereceği milletvekili sayısı iki arttı. Yeni dönemde İzmir’i TBMM’de 28 milletvekili temsil edecek.  

CHP’NİN BİRİNCİ BÖLGEDE SEÇİLEBİLECEK YERDEN KADIN ADAYI YOK!
CHP güçlü olduğu İzmir’de yedi kadın aday gösterdi. Birinci bölgede 10. sırada Nilay Kökkılınç, 11. sırada Ezgi Deniz Urunga, 13. sırada Zekiye Seda Dönmez yer aldı. CHP, birinci bölge aday listesinde seçilebilecek noktadan kadın aday göstermedi. İkinci bölgeden ise ikinci sırada Selin Sayek Böke, beşinci sıradan ise Sevda Erdan Kılıç aday gösterildi. İkinci bölgenin 13. sırasında Hatice Zeybek, 14. sırasında ise Ebru Okay’a yer verildi.

AK PARTİ’DE SEÇİLEBİLİR YERDEN İKİ KADIN ADAY VAR
AK Parti İzmir’de toplam yedi kadın milletvekili aday gösterdi. Birinci bölgede eski Mardin Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, eski Kadın Kolları İl Başkanı Gözde Keskin ve Kadın Kolları eski İl Yöneticisi Muhabbet Güneri’yi aday gösterdi.  İkinci bölgeden ise; eski İl Başkan Yardımcısı Melek Eroğlu, Kadın Kolları MKYK Üyesi ve eski il yöneticisi Gerçek Tekin, eski il yöneticisi Saliha Bozkurt ve öğretmen Fatma Doğan aday oldu. Bu isimlerden seçilebilecek yerden aday gösterilen birinci bölgede Çankırı (birinci bölge üçüncü sıra) ile Eroğlu (birinci bölge beşinci sıra) oldu.

İYİ PARTİ’NİN YEDİ KADIN ADAYI VAR İKİSİ SEÇİLEBİLECEK YERDEN!
İYİ Parti İzmir’den sekiz kadın aday gösterdi. Birinci bölge dördüncü sırada Aşık Veysel’in torunu, iş insanı Çiğdem Özer, sekizinci sırada eski MHP’li, iş kadını Serap Özöktem, dokuzuncu sırada Avukat Ülkü Doğan, 11. sıradan Burcu Bostancıoğlu ve 14. Sıradan ise danışmanlık yapan Gizem Albaş’ı aday gösterdi. İYİ Parti ikinci bölge üçüncü sıradan Prof. Dr. Şengül Hablemitoğlu’nu, beşinci sıradan ise Behice Yıldız Ünsal’ı, 12. sıradan ise Aysel Çelen’i aday gösterdi.

MHP’NİN İKİNCİ BÖLGEDE KADIN ADAYI YOK!
MHP İzmir birinci bölgede sekizinci sıradan öğrenci olan Saliha Gülce Gökçe’yi, 11. sıradan ise Fulya Güzelocak’ı aday gösterdi. MHP’nin ikinci bölgede kadın adaylara vermemesi ise dikkatlerden kaçmadı.

SAADET PARTİSİNİN İKİNCİ SIRADAKİ ADAYI KADIN!
Saadet Partisi ise İzmir’den üç kadın aday gösterdi. Birinci bölgede Suna Canıtez altıncı sıradan listeye girdi. İkinci bölge ikinci sırayı ise Ceren Karaca aldı. Yine ikinci bölgede 11. sıradan ise Sümeyye Orhan aday gösterildi.