Halil İbrahim GÜLER / GÜNDEME BAKIŞ – 2014 yerel seçimlerinde CHP Konak’ta Baro eski Başkanı Sema Pekdaş’ı, Urla’da ise Sibel Uyar’ı aday göstermişti. Her iki isim de aday gösterildikleri ilçelerden seçimi kazanmayı başarmıştı.

DEĞİŞİKLİĞE GİTTİ
Parti, kadın başkanlar tarafından yönetilen Konak ve Urla’da değişikliğe gitti. İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı, Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur Konak’a kaydırılırken, Çiğli eski İlçe Başkanı Utku Gümrükçü Narlıdere’den aday gösterildi. Urla’da ise partililerin yakından tanıdığı Burak Oğuz partinin adayı oldu.

3 İLÇEDE KADIN ADAY
CHP 3 ilçede kadın aday gösterdi. Partinin Karaburun’daki adayı meclis üyesi Avukat İlkay Girgin Erdoğan, Selçuk’ta meclis üyesi Avukat Filiz Ceritoğlu Sengel, Seferihisar’da ise meclis üyesi Yelda Celiloğlu aday gösterildi.

YÜCEL BASTIRDI
Geçtiğimiz hafta yapılan MYK’de Selçuk’ta Emir Cömert ismi çıkmış ancak bu isim PM onayına sunulmamıştı. CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’in bastırmasıyla buradaki aday Sengel oldu. Sengel 2009’dan bu yana Selçuk Belediyesi meclis üyesi olarak görev yapıyor.

SOYER O İSMİ İSTEDİ
Seferihisar için eski vekil Zeynep Altıok’un ismi bir ara konuşulsa da Büyükşehir Belediye Başkan adayı Tunç Soyer’in isteğiyle buradaki aday Celiloğlu oldu. Celiloğlu, belediye başkan aday adaylığı için başvurusu bulunmazken, meclis üyeliği için başvuru yaptığı öğrenildi. 

3 DÖNEMDİR MECLİS ÜYELİĞİ YAPIYOR
Karaburun adayı olan İlkay Girgin Erdoğan iki dönem Mordoğan Belde belediyesinde meclis üyeliği, son seçimlerde ise Karaburun’dan meclis üyesi seçildi.