GÜNDEME BAKIŞ – CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun desteğini alan CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, uzlaşı adayı olarak seçime girdi. Ancak CHP İzmir il kongresi yaşananlar uzun süre hafızalardan silinmeyecek.

YÜCEL LİSTESİNİ GÖSTERMEK İSTEMEDİ!

İl Başkanı Yücel, listesinin son şeklini vermek için İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’le kongreden bir gün önce son kez görüştü. Soyer’in yönetim ve kurultay listesi için isimler önerdiği öğrenildi. Soyer, Yücel’den listesini görmek istedi ancak Yücel bu isteğe sıcak bakmadı ve listesini gizli tutmayı tercih etti. Yücel’in, “Listeyi kongre salonunda görürsünüz” dediği öne sürüldü.

KONGRE GÜNÜ LİSTE KRİZİ TAVAN YAPTI!

Başkan Soyer ve yakın arkadaşları kongre günün akşamına kadar listeyi göremedi. İddiaya göre; Soyer ve beraberindekiler listeyi basına sızan haberlerde gördü. Bu durum krize neden oldu. Listeye tepki veren ilk isimler Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy ve İlçe Başkanı Turan Erdoğan oldu. Aksoy, basına sızan listede kurultay delegesi olarak yer aldı. Ancak Aksoy, herhangi bir yere aday olmadı. Sızan o listenin Yücel tarafından hazırlandığı daha sonradan kesinleşti. Aksoy’un yerine Menderes belediye Başkanı Mustafa Kayalar yazıldı.

BAZI İSİMLER TEPKİ ÇEKTİ

Ancak Yücel’in yönetiminde ve kurultay listesinde olan bazı isimler tepki çekti. Bunun üzerine ilçe başkanları, Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan, İl Başkanı Deniz Yücel ve Başkan Soyer’in katılımıyla saatler süren bir toplantı gerçekleşti. Bu toplantıda Karabağlar, Karşıya ilçe başkanları listeye şiddetle karşı koydu.

BU LİSTEYE DESTEK VERECEĞİZ!

Toplantıda Soyer’in, “Bir liste yapıldı. Beğenirsiniz beğenmezsiniz ancak herkesten bu listeye tam destek vermesini istiyorum. Başka anahtar liste çıkmasın” dediği öğrenildi. Ardından da Yücel’in anahtar listesi ilçe başkanları aracılığıyla ilçe başkanlarına dağıtıldı.

KARABAĞLAR, MENEMEN VE KARŞIYAKA’DAN SARI HAMLESİ!

Ancak oy kullanma işlemenin başlamasından kısa süre sonra Karabağlar, Karşıyaka ve Menemen ilçe başkanları aracılığıyla delegelere sarı renkte bir anahtar liste dağıtıldı. Bu listenin kurultay delegesi bölümünde hiçbir ilçe belediye başkanının yer almaması dikkat çekti.

YÜCEL’İN ANAHTAR LİSTESİNDE İLÇE BAŞKANI TÜRBAY’IN ÖNERDİĞİ HİÇBİR İSİM YER VERİLMEDİ!

Karabağlar İlçe Başkanı Mehmet Türbay’ın önerdiği hiçbir ismin listede yer almaması, aksine istemediği Çetin Özdemir, Özcan Tice gibi isimlerin yer alması büyük bir tartışma çıkardı. Yücel’in, “Türkbay bana hiçbir imza getirmedi” dediği öğrenildi. Türkbay’ın ise “Senin için 50 imza toplarım ama vermeyi unuttum” dediği kaydedildi.

SOĞUK RÜZGARLAR ESTİ!

Oylama geçildiği anda sarı listenin dağıtılması salonda soğuk rüzgarların esmesine neden oldu. Bazı partililer bunu engellemeye çalışsa da başaralı olmadı.

ANAHTARIN ANAHTARI!

Oy kullanma işlemi devam ederken, bu seferde CHP Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan’a yakın isimler tarafından çıkarıldığı öne sürülen beyaz renkte bir anahtar liste oy kullananlara dağıtıldı. Burada Yücel’in anahtar listesinde yer alan yaklaşık 10 kişi çizik yedi.

LİSTEYİ BİRLİKTE YAPIN TELEFONU!

Yine kongreden bir gün önce CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Yücel’i arayarak, “Listeyi birlikte yapın. Birden fazla liste olmasın” dediği öğrenildi. Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı da Yücel’i birden fazla kez aradığı bildirildi.