GÜNDEME BAKIŞ – Cumhurbaşkanı Muharrem İnce’nin Gündoğdu Meydanı’nda düzenlediği mitinge İzmirlilerin yoğun ilgi göstermesi CHP’lilerin yüzünü güldürdü. CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel alana en az 2.5 milyon kişinin katıldığını açıkladı. Bazı CHP’liler ise alanda 3 milyon kişi olduğunu belirtti. İzmir Emniyeti ise mitinge 1 milyon kişinin olduğunu bildirdi.

AK PARTİ: “FAZLA SIFIR ATMIŞLAR”
AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, İnce’nin mitingini Gündeme Bakış’a değerlendirdi. Şengül, “Bunlara matematiği öğretmek gerekir. Biraz mantıklı olmak gerek. İzmir’de kaç milyon seçmen var. 3 milyon 250 bin civarında. 2.5-3 milyon kişi oraya gittiyse İzmir’den yüzde 100 oy alacaklar demek. Başka ilden gelen de yok diyorlar! İki gün sonra her şey netleşecek. Ama atmanın da bir nizamı olmalı. İnce’nin kürsüdeki uslübü ciddiyetten uzak, laubali, magazinsel. Bir Cumhurbaşkanı adayına yakışmayacak sözler ve hareketler. Herke bunu gördü” dedi.

ZORLAMAYLA İNSANLARI GETİRİRSEN…
Alanda en fazla 250-300 bin kişi olduğunu belirten AK Partili Şengül, “Kamuoyuna yalan söylemeye gerek yok. 2.5-3 milyon kişiyi CHP daha önce hiç gördü mü? Alanın metrekaresi belli. Sığacak sayı belli. Zaten Büyükşehir Belediyesi çalışanlarını zorla oraya getirdi. Partizan, işçilere, Gelmezseniz isminizi bildireceğiz. Yoklama alacağız’ dediklerini biliyoruz. Kamuoyunu yanıltmanın ne gereği var” dedi.