Halil İbrahim GÜLER / GÜNDEME BAKIŞ – 2018 adrese dayalı nüfus sayımına göre İzmir’in gözde ilçelerinden Seferihisar’da yaşayanları sayısı 43 bin 545, Çeşme’nin nüfusu ise 43 bin 489. Her iki ilçede 50 bin sınırını açtığında iller bankasında aldığı pay artacak, belediyeler ekonomik olarak rahat nefes alacak.

YAVAŞ ŞEHİR ÜNVANINI KAYBEDECEK
Ancak Seferihisar’ın nüfusu 50 bini geçtiğinde “yavaş şehir” unvanını kaybedecek. Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, “Bir ekibimiz nüfus hareketini takip ediyor. 50 bini aştığımızda yavaş şehir unvanının  elimizden alınacağını biliyoruz. Onun için de kontrollü büyümeye çalışıyoruz” dedi.

İLK TERCİH ÇEŞME OLSUN
Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran ise, nüfusun 50 bini geçtiğinde bunun Çeşme’ye büyük bir artısı olacağını belirterek, “İller bankasından aldığımız pay artacak. Böylece halkımıza daha iyi hizmet verme şansını yakalayacağız. Çeşme’de 6 ay İzmir merkezde 6 ay yaşayan vatandaşlarımız var. Onlardan birinci ikametgahlarını Çeşme’ye almalarını istiyoruz. Bu yılsonunda 50 bin rakamına ulaşmak istiyoruz” dedi.