2009 yılından bu yana CHP Mavişehir Delegesi olarak, 2014 itibaren de Karşıyaka Belediyesi CHP Meclis Üyesi olarak görev aldığını hatırlatan Serdar Yavaşoğlu,  " Karşıyaka Belediyesi'nde 2 dönem İmar Komisyonu'nda, 1 dönem de Hukuk Komisyonu'nda görev yaptım. 2009-2017 yılları arasında İl Başkanlığı Sanayi ve Bilim Yönetim Kurulu Platformu'nda çalıştım. Bu nedenle Karşıyakalının ihtiyaçlarını çok iyi biliyorum" diye konuştu.

TÜRKİYE'NİN DEĞERLERI MiNiA UNESCO'DA SERGiLENECEK
Başarılı olmak için güçlü bir ekip çalışması ile sürdürülebilir projeler üretmenin şart olduğunun altını çizen Yavaşoğlu, Karşıyaka'ya, Türkiye'nin UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne girmiş eserlerin minyatürlerinin yer alacağın 'MiniaUNESCO'yu kuracağını açıkladı. Yavaşoğlu, MiniaUNESCO'nun kültür, turizm ve sanat açısından cazibe merkezi olacağını belirterek, " UNESCO'ya sunulacak proje kapsamında Karşıyaka'nın sokakları adım adım kültüre, sanata dair düzenlenecek. Bu sayede Karşıyakalılar kültür, sanat ve turizm kentinde yaşamanın keyfine varacak" dedi.

DÜNYANIN İLK ÇOCUK KENTİ KARŞIYAKA'YA KURULACAK
Serdar Yavaşoğlu, UNICEF ile ortak olarak Karşıyaka'ya 23 Nisan City- Dünya Çocuk Kenti' kurmayı planladığını, bu projenin hayata geçirilmesi durumunda mülkiyeti dünya çocuklarına ait tek toprak parçasının Karşıyaka'da olacağını vurguladı. Yavaşoğlu, proje hakkında şu bilgileri verdi: " Proje kapsamında uluslararası niteliklere sahip Çocuk Parlamentosu, Çocuk Radyo Televizyonu, Çocuk Konaklama Merkezi, Kültür-Sanat-Bilim Merkezi, Çocuk Sağlık Merkezi, uluslararası nitelikte spor tesisleri, yaratıcı zeka gelişimi, beceri geliştirme, sanat, siyaset, dostluk ve barış gibi her ayrıntısı çocuklar için düşünülerek yaratılmış ve tüm dünya çocuklarının yan yana gelebildiği bir çocuk kentini kuracağız. Burada her 23 Nisan'da tüm dünya çocukları toplanarak sayısız etkinliğe katılacak. Çocukların tüm dünyaya seslerini duyuracağı 'Dünya Çocuk Parlamentosu' ve 'Çocuk Kenti' dünyada tek olma özelliği ile Karşıyaka'nın dünyada tanınmasını sağlayacaktır."

KARŞIYAKA ENERJİSİNİ GÜNEŞİNDEN VE RÜZGARINDAN ÜRETECEK
Karşıyaka'yı çevreci yaklaşımlarla yönetmeye aday olduğunun altını çizen Serdar Yavaşoğlu, hibe ya da sponsorluk yoluyla yaratacakları kaynaklarla güneş enerji santralleri ve rüzgar enerji santralleri kurarak, Karşıyaka Belediyesi'nin elektrik ihtiyacını yenilenebilir kaynaklardan üreteceklerini dile getirdi. Yavaşoğlu, artan enerjiyi de satarak Karşıyakalıların ihtiyacını karşılamaya yönelik bütçe yaratılacağını vurguladı.
Karşıyakalıların buluşma noktaları için yeni meydanlar oluşturulacak
Serdar Yavaşoğlu, ilçenin farklı bölgelerinde oluşturulacak kent meydanları ile şehrin kültür, sanat, turizm ve ekonomisinin birbirine bağlanacağını belirterek, " Karşıyaka'nın yeni buluşma noktaları yaratılacak. Alışverişin kalbi Karşıyaka Çarşısı'nda atacak. Yaşayan ve etkileşim ile canlanan bir Karşıyaka hedefi doğrultusunda oluşturulacak kent meydanları, yeşili, peyzaj düzenlemesi, müzesi ile kültür ve sanatı da içinde barındıracak" dedi.

KARŞIYAKA STADI'NIN ÖNÜNDEKİ ENGELLER KALDIRILACAK
Karşıyaka Spor Kulübü'ne gelir getirecek projeleri hayata geçireceklerini söyleyen Yavaşoğlu, aynı zamanda Karşıyaka Stadı'nın yerinde yapılmasının önündeki engelleri de kaldıracaklarını vurguladı.

HESAP VEREN BİR BAŞKAN OLACAĞIM
Karşıyaka'yı gülümsetmek için projeler üretmeye devam edeceklerini ifade eden Yavaşoğlu, örgüte ve halka karşı şeffaf ve hesap veren 'bir başkan olacağının altını çizdi. Yavaşoğlu'nun yayata geçirmeyi hedeflediği diğer projeler şunlar:
-Karşıyaka'ya bağlı köylerde kooperatifler kurularak, yerel üretici ile Karşıyakalılar buluşturulacak. Karşıyaka Domatesi'nin tohumu üretilecek.

-Gençler İçin Anında İş-Nakit Para projesi ile öğrenci ve gençlere ekonomik destek sağlanacak.

-Yaşlı ve engelli Karşıyakalılar için evde temizlik, sağlık ve kişisel bakım hizmeti sunacak bir merkez ve ekip oluşturulacak. 'Yaşlı Bakım Evleri' 'Ahde Vefa Projesi' kapsamında hizmete girecek.

-Yamanlar Dağı'na hobi bahçeleri kurulacak. Teleferik inşa edilecek. 

-Bilim ve eğitim alanında projeleri kapsamında mesleki eğitimler verilecek.

-Karşıyakalılar geri dönüşüm konusunda bilinçlendirilecek, hava kirliliği ile mücade edilecek.

-Hayvan koruma dernekleri işbirliğinde sokak hayvanları için projeler geliştirilecek.
-Aktif Gençlik Merkezleri ile gençlerin sorunlarını ve taleplerini dile getirecekleri bir alan yaratılacak. Mahalle komisyonları ile yerel yönetim güçlendirilecek, sorunlar birlikte çözülecek.