Halime ERDOĞAN / GÜNDEME BAKIŞ – Gaziemir Belediye Meclisi Haziran ayı ikinci toplantısı Belediye Başkanı Halil Arda yönetiminde gerçekleşti. Tartışmalı geçen meclis sırasında AK Parti Grup Başkanvekili Uğur İnan Atmaca konuşurken araya CHP’li Meclis Üyesi İbrahim Özkara girdi. Bunun üzerine Atmaca, “Hadi çocuk meclisine. Hala uslanmıyorsunuz” dedi. Başkan Arda da, “İbrahim Bey lütfen araya girmeyin” diye uyarıda bulundu. Bu sırada CHP’li Özkara Atmaca’ya “terbiyesiz” diye çıkıştı. Bunun üzerine Atmaca çok sinirlendi, elindeki kalemi Özkara’ya atar gibi yaptı ardından da üzerine yürü.  ‘Benim canımı sıkma. Terbiyesiz sensin” diyerek Özkara’yı ittirdi. Bu sırada Özkara’nın yanında oturan CHP’li kadın meclis üyesi, “Siz ne yapıyorsunuz?” diye bağırdı. Başkan Arda bu tartışmanın üzerine meclise 5 dakika ara verdi.

Bu sırada Atmaca’nın, “Edepsiz. Haddini bil” dediği duyuldu. CHP’li Özkara’da, “Konuşmalarınıza dikkat edeceksiniz” diye bağırdı. Bu sırada araya diğer meclis üyeleri girdi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Başkan Arda, "Bu akşam meclis toplantımızda Büyükşehir Meclis Üyemiz İbrahim Özkara’ya saldıran, encümen üyelerini iktidardan aldığı güçle tehdit etme cüretini gösteren AKP Grup Başkan Vekili Uğur İnan Atmaca’yı kınıyorum. Meclis oturumumuzda yaşanan ve suç teşkil eden tüm söz ve davranışlar için gerekli yasal yollara başvuracağımızdan şüpheniz olmasın!  Hiçbir saldırı, tehdit ve baskı Gaziemir’e hizmet etmemizi engelleyemez" dedi.