GÜNDEME BAKIŞ – (ÖZEL HABER) – EBSO’da taşınma krizi patlak verdi.  İzmir Valiliği 2017 yılında kentteki tüm resmi ve yarı resmi kurumlara bir yazı yazarak binalarının depreme dayanıklı olup olmadığı konusunda test yaptırılmasını istedi. İlgili yazıda bir süre verilmedi. Birçok kuruluş bununla ilgili hamle yaparken EBSO ise konuyla ilgili herhangi bir adım atmadığı öne sürüldü.

ATATÜRK ORGANİZE SANAYİ BÖLEGESİNE TAŞINMASI GÜNDEMDE
Çiğli’deki İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi (İAOSB) Yönetimi EBSO ile yapılan daha önceki bir anlaşma gereği 6 bin metrekare alana bir bina yapıp bunu EBSO hizmet binası olarak kullanılmak üzere tahsis etmesi noktasında anlaşıldığı ve bu önerinin bir madde ile EBSO meclisinde kabul edilmişti.

TAŞINMA GÜNDEME GELİYOR ANCAK
Bu sırada; depreme dayanıklı olmadığı düşünülen EBSO binasından taşınmayla ilgili İzmir Ticaret Odası Başkanı Mahmut Özgener’den EBSO Başkanı Ender Yorgancılar’a, “Mevcut binamızı geçici olarak birlikte kullanalım. Binanız yapılana kadar buraya gelin” teklifinde bulunduğu öğrenildi. Yorgancılar’ın İZTO Başkanı Özgener’in bu teklifini meclis üyeleriyle de paylaştığı bildirildi.

MECLİSTE RAHATSIZLIK YARATTI
Bu önerinin EBSO meclis üyeleri arasında büyük bir rahatsızlık yarattığı ifade edildi. Basına kapalı gerçekleşen meclis toplantısında bazı meclis üyelerinin, “Biz neden hep İZTO’ya tabi oluyoruz?” diyerek bu duruma karşı çıktıkları öğrenildi. 

İŞ DÜNYASINI SADECE ÖZGENER Mİ TEMSİL EDİYOR?
Meclis üyelerinin kendi aralarında, “İzmir iş dünyasını Özgener temsil ediyor. EBSO olarak biz ikinci planda kaldık. Bu duruma kimse itiraz etmiyor. Birçok etkinlik İZTO öncülüğünde yapılıyor” şeklinde değerlendirmede bulundukları belirtildi.

5 BİN ÜYEDEN SADECE 500’Ü ÇİĞLİ’DE
EBSO’nun Çiğl’ye taşınma konusuna sıcak bakmadığı belirtilen Yorgancılar’ın basına kapalı gerçekleşen EBSO Meclis toplantısında, “5 bin üyemiz var. Bunların sadece 500’ü Çiğli’de” çıkışının yoğun tartışmaları da beraberinde getirdiği ifade edildi.

SİZİN İRADENİZ MECLİSİN ÜZERİNDE Mİ?
Yorgancılar’ın bu çıkışı üzerinde İAOSB Başkanı Hilmi Uğurtaş’ın, “Biz niye Çiğli’ye taşınmayı tartışıyoruz? Bu konuyla ilgili meclis kararı var. Sizin iradeniz meclisin üzerinde mi? Siz alıştınız rahat hareket etmeyi” dediği, bunun üzerine Yorgancılar’ın, “Anlatıyorum ama karşı taraf anlamıyor. Sen beni tehdit ediyorsun” dediği kaydedildi. Yorgancılar’ın bu sözlerine üzerine meclis üyesi Nedim Ambar’ın ise, “Biz anlayışsız mıyız? Bunu mu kastediyorsunuz” sözlerinin meclis toplantısında soğuk rüzgarlar esmesine neden olduğu bildirildi.