Halil İbrahim GÜLER / GÜNDEME BAKIŞ - İYİ Parti TBMM Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, İYİ Parti İzmir İl Kongresi’nde yaptığı açıklama gündem oldu. Dervişoğlu’nun isim vermeden Tunç Soyer’e yönelik söylediği, “İYİ Parti'nin istediği İzmir'in doğru ve ehil insanlarla yönetilmesidir. Siz sadece İYİ Parti'nin değil CHP'nin de sağlam damarını rahatsız eden uygulamalara imza atmaya şayet devam ederseniz, toplumsal kaygıyı arttırmaktan geri duymayacağınızı sürdürürseniz, ben buradan söylüyorum sabrında bir sınırı var! Benim söylediklerimi kimse CHP'ye ya da şahsına söylenmiş saymasın. Bu sadece İYİ Parti'nin değil CHP'nin sağlam damarının da şikayetiydi. Atamalar yaparken makamları mevkileri doldururken, kör gözüne parmak sokar gibi, toplumsal tartışmalar yaratacak adımlara atmaktan uzak duralım. Ona cesaret denmez cüret denir. Hiç bir cüretkara da İzmirli müsaade etmez böyle bilinmelidir” şeklindeki sözleri yankı buldu.

UYARI GÖREVİMİ YAPTIM
Gündeme Bakış’a konuşan İYİ Partili Dervişoğlu, “İzmir’de siyaset yapan biri olarak en önemli makamlarda bulunanları uyarmak benim görevim.  

Sözlerimde ne alınacak ne darılacak bir şey var. Özellikle üst düzey yöneticilerin aldığı kararların, atamaların sıhhati üzerinde normal insanlardan daha iyi düşünme mecburiyeti vardır. Bu uyarılardan rahatsız olmamak gerekiyor. Rakip siyasi partiler sözlerimi istismar ediyor. Bunu istismar edenler, farklı siyasi sonuçlar umanlar da gün gelir gerçekle buluşurlar, kendi söyledikleri lafın altında kalırlar” dedi.

ŞEFFAF SİYASET YAPIYORUZ!
“Eleştirilerinizi Tunç Soyer’in kendisine söylediniz mi?” sorusuna Dervişoğlu, “Biz kapalı kapılar ardından tefsir edilmeyeceği belli olmayan konuşmalar yapmayız. Şeffaf bir partiyiz. Ben de siyaseti şeffaf yapıyorum” yanıtını verdi.