Halil İbrahim GÜLER/ GÜNDEME BAKIŞ- Delege seçimlerinin ilk gününde Çiğli’de 26 mahallenin 20’sinde seçim olacak. Çiğli’de; Atatürk, Ataşehir,  Aydınlıkevler, Cumhuriyet, Çağdaş,  Egekent, Esentepe, Evka-2, Evka-6, Güzeltepe, İnönü, Har.Gazi M.Kemal, Kaklıç, Köyiçi, Küçükçiğli, Maltepe, Sasalı, Şirintepe, Uğur Mumcu, Yakaken mahallelerinde sandık kuruldu.

ATAŞEHİR’DE TANSİYON YÜKSELDİ
60 delegenin belirleneceği Ataşehir Mahallesinde, beyaz ve kırmızı liste arasında rekabet devam ediyor. Zaman zaman tansiyonun yükseldiği mahalle delege seçimleri devam ediyor. İlçe yöneticileri, sandık görevliler, beyaz ve kırmızı listeler arasında zaman zaman tartışmalar çıkıyor. Sandık görevlileri, bazı seçmene ‘oyunu kullanan dışarı çıksın’ demesi üzerine ufak çaplı tartışma çıktı.

ATAŞEHİR 60 DELEGE SEÇİLECEK

Çiğli’de en fazla delege oranına sahip olan Ataşehir Mahallesinde bugün 60 delege belirlenecek. Çiğli Belediye Başkan Yardımcısı Ali Rıza Koçer oyunu Ataşehir mahallesinde kullandı. Çiğli siyasetinin önemli isimlerinden olan, Koçer, beyaz liste ekibinde yer alıyor.  Semra Aksu, Çiğli Belediye eski Başkanı Metin Solak gibi isimler ise kırmızı listede yer alıyor.

LİSTE BOLLUĞU YAŞANIYOR
Çiğli’de mahallerde üyelerin hangi listede gireceği de belli oldu. Cumhuriyet sarı liste, Sasalı, Kaklıç, Egekent ve Çağdaş mahalleleri beyaz liste ile seçimi tamamlayacaklar. Ataşehir,  Atatürk, Aydınlıkevler, Esentepe, Maltepe, Evka-2, Evka-6, Güzeltepe, Uğur Mumcu, Köy İçi, kırmızı ile beyaz listelerin yarışı olacak. H. Gazi Mustafa Kemal Mahallesi, İnönü Mahallesi, Şirintepe Mahallesinde ise beyaz ve mavi listelerin yarışı olacak.