GÜNDEME BAKIŞ – CHP’lilerin beklediği gün geldi. CHP genel merkezi bugün İzmir Büyükşehir ve 26 ilçe belediye başkan adayını belirleyecek. Parti genel merkezi aday adaylığı sürecini 26 Ekim’de tamamladı. 328 kişi belediye başkan aday adaylığı, binden fazla partili ise meclis üyesi aday adaylığı başvurusunda bulundu.

İZMİR SONA BIRAKILDI
CHP genel merkezi, geçen süreçte İstanbul, Ankara, Antalya, Bursa gibi Büyükşehir adaylarını belirlerken İzmir’i sona bıraktı. Geçtiğimiz hafta İzmir özelinde önemli bir gelişme yaşandı. 1 Ekim’de yerel seçimlerde aday adayı olmayacağını açıklayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, geçtiğimiz hafta bir sürprizin altına imza atarak, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na, “Büyükşehir için beni de değerlendirin” dediğini açıkladı.

SOYER ANKARA’YA GİTTİ. ‘ADAYIMIZ…’
Geçtiğimiz pazartesi günü Ankara’ya giden Büyükşehir adaylığı için en güçlü isimlerin başında olan Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP lideri ile görüştü. Görüşmede Kılıçdaroğlu, “Büyükşehir için seni düşünüyorum” dedi. Böylece Kılıçdaroğlu’nun aklındaki isim ortaya çıkmış oldu.

İLÇELERDE NE OLACAK?
CHP’nin 10 gün önce gerçekleştirilen PM toplantısında Kemalpaşa, Aliağa, Kınık ve Ödemiş adayları belirlenmiş, 26 ilçe bir sonraki PM’ye bırakılmıştı. CHP’nin MYK ve PM toplantısı bugün gerçekleşecek. Büyükşehir ve 26 ilçe belediye başkan adayı ilk olan MYKda görüşülecek ardından da PM'nin onayına sunulacak.

DEĞİŞİM İDDİASI
Partide hafta başından bu yana “Birçok ilçe değişecek” iddiası fısıltı gazetesiyle yayılmıştı. CHP genel merkezinin bugün nasıl bir karar vereceği gece yarısı belli olacak.