Halil İbrahim GÜLER / GÜNDEME BAKIŞ – CHP’nin İzmir’de dört ilçe belediye başkan adayı belli oldu. 2014 yerel seçimlerinde AK Parti’ye kaybedilen dört ilçede CHP’li adaylarla ilgili “sürpriz” olmadı.

ÖDEMİŞ’TE ESKİ BAŞKAN ADAY
CHP Ödemiş’te 2004-2014 yılları arasında Birgi Belediye Başkanlığı yapan Cumhur Şener’i aday gösterdi. Şener, belde belediyesinin kapanmasının ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi Ödemiş Yerel Hizmetler Koordinatörü oldu. Adaylığını hayırlı ve uğurlu olmasını temenni eden Şener, “Ödemiş için yola çıktık. Sevgi çemberi oluşturarak halkımızın teveccühünü yeniden alacağız. İzmir’in şirin ilçesini halkımızla yönetmek istiyoruz. 10 yıl belediye başkanlığı, 4 yıldır da Aziz Bey’in talebiyle Büyükşehir Belediyesi’nin bölge koordinatörlüğünü yapıyorum. Ödemiş’in 99 mahallesinin sorunun çok iyi biliyorum. Ödemiş ekonomide, turizmde, kültürel zenginlikte önemli bir gelişme sağlayacak” dedi. 

KÖTÜYÜ GÖRMEDEN İYİNİN ÖNEMİ ANLAŞILMIYOR
2009-2014 yılları arasında Kemalpaşa Belediye Başkanlığı görevinde bulunan Karakayalı, “Kaldığımız yerden devam edeceğiz. Hiç kimseyi ayırmaksızın herkesi kucaklayacağız. 2009-2014 yılları arasında birçok hizmeti hayata geçirdik. Bunu devam ettireceğiz.  Kemalpaşa’da sen-ben yok. Taraf olmak yok. Herkesi kucaklayarak insanların daha çok iş-aş sahibi olması için elimden geleni yapacağım. İnsanlara dokunacağız. En iyi hizmeti vereceğiz. Şeffaf bir belediyecilik yapacağız. Halk AKP belediyesinden çok şikayetçi. İnsanlar kötü görmeyince iyinin kıymetini bilmiyor. Önümüzdeki süreçte zaferle çıkacağını inanıyorum” dedi. 

ALİAĞA’YI YENİDEN KAZANACAĞIZ
CHP Aliağa Belediye Başkan adayı Özcan Durmaz ise, "Beni bu onurlu göreve layık gören partime çok teşekkür ediyorum. Onurlu ve zorlu bir görev aldım, bu görevin hakkını vereceğimin sözünü veriyorum. Bu güne kadar bize inanan ve desteğini esirgemeyen partililerimizin ve hemşerilerimizin yüzünü kara çıkarmayacağız. 2014’te kaybettiğimiz Aliağa’yı yeniden kazanacağız. İlçemizi demokratik, şeffaf yönetim anlayışıyla, adil ve dürüst bir belediyecilikle buluşturacağız, hep birlikte ‘Martın sonunda bahar’ı yaşayacağız. Bu kararın ve çıkacağımız yolun başta Aliağamız olmak üzere, tüm bölgemize be hemşerilerimize hayırlı olmasını diliyorum. Hemşerilerimiz takdir ederek görev verirlerse Aliağamız  için en iyisini, birlikte ve ortak akılla hayata geçireceğiz. Bize destek veren vermeyen tüm hemşerilerimizi kucaklayacağım, tüm Aliağalı hemşerilerimizin belediye başkanı olacağım. Aliağa’yı barışın, huzurun ve dayanışmanın başkenti yapacağız” dedi. 

Kınık Belediye Başkan adayı Ahmet Özkan, “Tüm örgütümüzle kenetlenip seçimi kazanacağız” dedi