GÜNDEME BAKIŞ – CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, birbirinden özel açıklamalarda bulundu. Yücel, Menemen’de başkanvekilliği için Deniz Karakurt ismini partililere önerdiği iddiasıyla ilgili net konuşarak, “Bir kişi Deniz Hanım’ın ismini söylediğimi ispat etsin görevimden hemen istifa ederim.  Süreci en başından beri genel başkan yardımcılarımız yönetti. Meclis üyesi arkadaşlarımızla tek tek görüşüldü. Hatta görüşme yapılmada önce, ‘arkadaşlarımız kendilerini daha rahat ifade etsinler, ben ve ilçe başkanımız görüşmelerde olmayalim’ dedim ve çıktık. Deniz Hanım başkan adayı olmak istediği için aday olmadı. Grubumuzda ismi üzerinde geniş bir mutabakat oldu” dedi.

FİRE KİMDEN OLDU?
Yücel, İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar’ın, “Fire bizden olmadı. Bunu CHP’li arkadaşlarımız da biliyor” sözlerinin hatırlatılması üzerine, “O konuda konuşmak için erken. En yakın zamanda bu isimleri tespit edeceğiz” değerlendirmesinde bulundu.

SEÇİM TEKRARLANIR MI?
Yücel, AK Parti’nin kura seçimi sırasında torba kullanılmadığı belirterek seçimin iptal edilmesi için başvuru yapmasıyla ilgili şunları söyledi:

“Seçim belediye yasasında belirtildiği şekilde tamamen şeffaf ve denetime elverişli şekilde yapıldı. Torba meselesi kuraya giren isimlerin görülmemesi ile alakalı. Burada torba olup olmaması önemli değil. Kırmızı top bulundu. Bu da AK Parti grubunun önerisi idi. Kırmızı topların içine aday arkadaşların ismi yerleştirildi. Cam fanustaki toplar karıştırıldı. Bu işlemler yapılırken seçimi yapan 1. Başkanvekili arkadaşımız meclis salonunun dışına çıkarıldı. Daha sonra geldi ve bakmadan kurayı çekti. Bunların hepsi kamera kayıtlarında sabit. Siyasetin etik ve ahlaki boyutu vardır. Bir de vicdani boyutu vardır. Burada şeffaf, yasaya uygun bir kura gerçekleştirildi”