Halime ERDOĞAN / GÜNDEME BAKIŞ - CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, en başından beri konana virüs sürecini yakından takip ettiklerini söyleri.  Türkiye’de resmi olarak ilk vakanın açıklamasıyla birlikte harekete geçtiklerini ifade eden Başkan Yücel, “Yeni tip Koronavirüs Covid-19’un artık bir salgın olduğunun anlaşılması ve ülkemizde ilk resmi vakanın ortaya çıkmasıyla birlikte Cumhuriyet Halk Partisi olarak bu salgını çok ciddiye aldık. Çünkü özellikle Çin’de ortaya çıkışıyla birlikte yaşanan dramatik gelişmeleri ve hızlı yayılımı genel merkezimiz ile birlikte çok yakından takip ediyorduk. Elbette öncelikle yönetim kurulumuz, belediye başkanlarımız ve milletvekillerimiz ile durum değerlendirmeleri yaparak, kendimizi her türlü senaryoda İzmir halkına ulaşmaya ve hastalıkla mücadelede İzmirlilerin tüm ihtiyaçlarını karşılamaya hazır hale getirdik. İşin bu bölümünde büyük sorumluluk daha çok Büyükşehir ve İlçe belediyelerimizin omzundaydı ama kesinlikle sürekli bir koordinasyonla yürütüldü” dedi.

“İZMİRLİLERİN İHTİYAÇLARININ KARŞILANMASI İÇİN KÖPRÜ GÖREVİ GÖRDÜK”
Süreçte İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmalarına CHP İzmir örgütü olarak ilçe başkanlıkları ve milletvekilleriyle birlikte büyük katkı koyduklarını belirten CHP İzmir’in patronu Yücel, “İl başkanlığı olarak yerelde başta büyükşehir belediyemizin yaptığı yardımlar olmak üzere belediyelerimizin tüm yardım çalışmalarına hem duyuru hem de lojistik olarak destek verdik, vermeye de devam ediyoruz. Bu süreçte il başkanlığımıza gelen yardım taleplerinin karşılanması için bir köprü görevi gördük. İl başkanlığı olarak milletvekillerimizle birlikte büyükşehir belediyemizin İzmirlileri salgında yalnız bırakmamak için başlattığı “Biz Varız” kampanyasına büyük katkı koyduk, Aynı katkıyı şimdi bir kez de ilçe başkanlarımızla birlikte verdik ve binlerce kolinin daha vatandaşlarımıza ulaşmasına yardımcı olduk” dedi.

“YARDIM TALEP EDEN HERKESE ULAŞTIK”
Belediyelerin salgınla mücadele kapsamında yaptıkları çalışmaları yakından takip ettiğini anlatan Yücel, “Başta da söylediğim gibi CHP olarak örgütümüzle ve belediyelerimizle tam bir koordinasyon içinde çözüm odaklı çalışıyor ve Türkiye’nin en büyük dayanışma örneklerinden birisini hayata geçiriyoruz. Belediyelerimizin dayanışma kampanyalarını ve salgınla mücadelede yaptıkları her çalışmayı haftalık olarak il başkanlığımıza raporluyorlar.  Böylece hem çalışmaları değerlendirme hem de talep sahiplerinin tamamına ulaşıp ulaşamadığımızı görme şansımız oluyor. Ve şunu gururla söylüyorum ki, İzmir’de yaşayıp da yardım talep eden herkese şu ana kadar ulaşmayı başardık. Elbette bu çok büyük bir organizasyon, arada yoğunluktan dolayı eksiklikler olabiliyordur ama bu konuda sıkıntı yaşayan tüm vatandaşlarımız CHP İzmir il başkanlığımıza ulaşabilirler” dedi.

17 BİN 188 ÇAĞRI ALDIK. HEPSİNE TEK TEK ULAŞTIK!
Pandemi sürecinde Hukuk ve Sağlık alanında 2 yeni komisyon kurduklarını söyleyen Yücel, “Yönetim Kurulu olarak da salgında vatandaşlarımızın mağdur olmaması, haksızlığa uğramaması için çalışmalar yaptık. Bu amaçla iki farklı komisyon kurduk ve bu komisyonlarımız 30 ilçemizle eşgüdüm halinde çalışıyor. Bu komisyonlar Sağlık ve Hukuk komisyonları. Sağlık komisyonumuz öncelikle salgın süresince korunma amaçlı sağlık malzemelerine ulaşamayan vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılıyor.  Ayrıca hastalığın tedavisinde yeni yöntem olarak açıklanan plazma tedavisi için çalışma yürütüyor. Bu bağlamda hastalığa yakalandıktan sonra sağlına kavuşmuş olan vatandaşlarımıza mümkün olduğunca ulaşılarak bağış konusunda destekleri isteniyor. Bizlerden plazma bağışçısına ulaşma konusunda yardım isteyen vatandaşlarımıza da hem duyuru hem de hastane sürecinde destek veriliyor.Bir diğer komisyonumuz olan hukuk komisyonumuzda, pandemi sürecinde haksızca işsiz kalan vatandaşlarımıza ve mağdur edilen hemşerilerimize hukuki destek verecek, onların haklarına kavuşması için çalışacak bir komisyon. İl Başkanlığımıza bugüne kadar 3 bin 18, ilçe başkanlıklarımıza 14 bin 101 talep geldi. İzmir genelinde 17 bin 118 çağrı aldık. Bizi arayan vatandaşlarımızın hepsine tek tek ulaştık ve taleplerini karşıladık ” dedi.

“30 İLÇE BAŞKANLIĞIMIZ VE GENÇLİK KOLLARIMIZ ÇALIŞIYOR”
İlçe örgütlerin ve gençlik kollarının da fedakarca çalıştığını belirten Yücel, şunları söyledi:

“Bunların yanı sıra 30 ilçe başkanlığımız da kendi ilçelerinde özellikle ihtiyaç sahiplerinin acil ihtiyaçlarını gidermek için çalışmalar yürütüyorlar. İlçelerimiz kendi imkanlarıyla oluşturdukları gıda paketlerinin dağıtımından tutunda, 65 yaş üstü vatandaşlarımızın market alışverişlerinin yapılması, sağlık kuruluşlarına ulaşımlarının sağlanması, ilçe halkına maske ve dezenfektan dağıtımı gibi bir çok konuda çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Söylemeden geçemeyeceğim bu süreçte İl ve İlçe gençlik kollarımız çok fedakarca ve kendi sağlıklarından önce İzmir halkının sağlığını ve ihtiyaçlarını düşünerek çalıştılar  veçalışmaya da devam ediyorlar. Tüm gençlik kollarımızı bir kez de sizin aracılığınızla kutlamak isterim”

“İKTİDAR BELEDİYELERİN YARDIMLARINI ENGELLEMEYE ÇALIŞIYOR”
İzmirlileri yalnız bırakmadıklarını ve bırakmayacaklarını ifade eden Yücel iktidarın belediyelerin yardımlarını engellemeye çalıştığını öne sürerek, “Başta İzmir Büyükşehir belediyemiz olmak üzere, ilçe belediyelerimizle, ilçe örgütlerimizle, milletvekillerimizle birlikte bu süreçte İzmirlileri hiç yalnız bırakmadık. Bundan sonra da yalnız bırakmayacağız. Üzücü olan şudur ki, CHP tüm örgütü ve belediyeleriyle gece gündüz İzmirlinin sağlığı ve ihtiyaçları için çalışırken, bunu da büyük bir şevkle yaparken, kendi sorumluluğunu yerine getirmeyen, salgında halkı yokluğa, işsizliğe ve yalnızlığa terk eden bir iktidar vardı. Üstelik bu iktidar kendi beceriksizliği ve acizliği ortaya çıkmasın diye özelikle belediyelerimizin yardımlarını engellemeye ve karalamaya kalktı. Bu ucuz siyasetle bunca işimiz varken, şimdi uğraşacak değiliz elbette. Halkımız yapılanları görüyor. Kimin halkın yanında ve insan hayatından yana olduğunu, kimin insan hayatına karşılık paradan yana olduğunu çok iyi görüyor” dedi.

“RAMAZANA ÖZEL TALEPLER KARŞILANIYOR”
İzmirlilerin Ramazan ayına özel taleplerinin de karşılandığını ifade eden CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, “Ramazan ayı başladı ve bildiğimiz o ramazan gelenekleri bu sene maalesef salgın sebebiyle yaşanamıyor. CHP İl Başkanlığı olarak bu seneki ramazan içinde planlarımız vardı. Birçok farklı ilçede özellikle mahalle iftarlarıyla, çocuklarımıza ramazan geleneklerimizi yaşatacak etkinliklerle ve kurmayı planladığımız sahur sofralarıyla, birlik ve coşku içinde bir ramazan geçirmeyi amaçlamıştık ama mümkün olmadı.  Ramazan ayı boyuncail başkanlığımızca belirlenen ihtiyaç sahiplerinin dayanışma ile yanında olmaya çalışıyoruz. Bunun dışında bizlerden ramazana özel talepleri olan vatandaşlarımızın taleplerinide yerine getiriyoruz” dedi.

2 Ek