Halil İbrahim GÜLER / GÜNDEME BAKIŞ – CHP Karşıyaka ilçe yönetiminde bazı isimlerin ilçe başkanı Uğur Yıldırım’ı düşürmek için başlattığı imza kampanyası parti örgütünde büyük yankı uyandırdı. Gündeme Bakış’ın haberinin ardından parti yöneticilerinden açıklamalar ardı ardına geldi. Yıldırım’a en büyük desteği CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel verdi.

İMZA YOK! ‘YANINDAYIZ’ DEDİLER
CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Uğur Yıldırım, tüm yöneticilerle görüştüğünü ve kimsenin istifa noktasında bir imza atmadığını ifade etti. Yıldırım, “Kongreler örgütün iradesini ortaya koyar. Bunun dışındaki yollar kabul edilemez. Arkadaşlarımla konuştum. İmza atan yok. ‘yanındayız’ dediler. Ben bu örgütün öz evladıyım. Mahalle koordinatörlüğünden geliyorum. 11 tane seçim yönettim. Kongrede ilçe başkanı seçildim. Hayatımda hiçbir gücün etkisinde kalmadım. Desteği hep örgütten aldım” dedi.

BELEDİYE BAŞKANIMIZIN SÖZLERİNE İTİBAR EDİYORUM
Yıldırım, Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın, “Ben bu olayın hiçbir yerinde değilim” açıklamasını değerlendirerek, “Kendisi bizim belediye başkanımızdır. Açıklamalarına itibar ediyorum” dedi.  

ÖNÜMÜZDEKİ SÜREÇTE DEĞERLENDİRECEĞİZ
İl Başkan Yardımcısı ve Karşıyaka Belediyesi Koordinatörü Sedredil Coşkuner’in, “İlçe başkanı dedikodu yapmaz. Benimle ilgili bir iddiası varsa bunu ispat etmelidir” sözleriyle ilgili Yıldırım, “Bu sözleri önümüzdeki günlerde değerlendireceğim” diye konuştu.