Halime ERDOĞAN / GÜNDEME BAKIŞ - Güzelbahçe Belediyesi’nin ekmek dağıtımına Kaymakam Hüseyin Kulözü’nün genelge yayınlayarak engelleme getirmesine CHP İzmir Milletvekilleri Ednan Arslan, Atila Sertel ve Mahir Polat tepki gösterdi. Arslan Gaziemir İlçesi’nde de aynı uygulamanın yapıldığını söyleyerek “belediye başkanlarımız bir fazla vatandaşa ulaşsa kaymakam bey üzülecek mi? Bir insan yatağa girince sevinecek mi?” dedi. Atila Sertel İzmir Valisi Erol Ayyıldız’a seslenerek, “Sayın Valinin bu olaya müdahale etmesi lazım. Kaymakamlara ekmek dağıtmayı engelleme iznini umarım Sayın Vali vermiyordur” dedi. 
İzmir Millet Vekili Polat ise, “Vefa Sosyal Destek Gruplarının bütün lojistik giderleri de, lojistik hizmetleri de belediyelerimiz üzerinden karşılanıyor. İnsanların zor gününde ekmeklerinin üzerinden bu kadar alçakça siyaset yürütmelerini doğru bulmuyorum” diyerek tepkisini dile getirdi. 

BÖYLE ŞEY OLMAZ
Ednan Arslan: Bunlar hiç doğru uygulamalar değil. Belediye anayasal hukukun, devletin bir parçasıdır. Hizmette de vatandaşın en hızlı ulaştığı birimdir. Yani vatandaşın 4 gün sokağa çıkma kısıtlamasında ihtiyacı olana belediyesinin ekmek vermesinde ne sakınca var? Sonuçta bu para, belediye bütçesi Güzelbahçe’de yaşayan insanların vergileriyle oluşuyor. Yani bunu anlamakta zorlanıyorum. Bunu valilikler, kaymakamlıklar, İçişleri Bakanlığı yapıyor. Bu işi sulandırıp, paralel yapıya kadar götürüyorlar. Biz paraleli maraleli bilmeyiz. Biz Atatürk’ün 2 büyük emanetinin temsilcisiyiz. Biri Türkiye Cumhuriyeti diğeri de Cumhuriyet Halk Partisi. Bizler bunların temsilcisiyiz. Paraleli falan bilmeyiz. Biz sadece burada vatandaşa yardım etmek istiyoruz. Daha çok vatandaşa ulaşmak istiyoruz. Güzelbahçe Belediye Başkanımız, diğer belediye başkanlarımız bir fazla vatandaşa ulaşsa kaymakam bey üzülecek mi? Bir insan yatağa girince sevinecek mi? Yani kaymakam bey hangi mantıkla yapıyor bu işi? O zaman söylesin Güzelbahçe Belediye Başkanımıza “Dağıtacağını ekmekleri getirin, beraber dağıtalım, sizlerle beraber dağıtalım” desin o zaman. Böyle bir şey olamaz. Gaziemir’de de aynı şey yaşandı. Araçları göndermişler, şoförleri göndermişler. Bunlar devletin bir parçası, Gaziemir Belediyesi de devletin bir parçası. O şoför maaşını bu devletten alıyor. O araçların benzinleri bu milletin vergisiyle ödeniyor. Yeniden kiralama yapmak hem de tam tasarruf edilmesi gereken dönemde, tam birlik beraberlik duygusu ile birtakım işlerin yapılması gereken bir dönemde bunların yaptıklarının akılla, mantıkla izahı yok. 


SON DERECE YANLIŞ
Atila Sertel: CHP’li belediyeleri ekmek, süt ve gıda malzemelerini dağıtmasını engellemek belediyeleri engellemek değil halkın yatağa aç girmesine sebep olmaktır. O açıdan yaptıkları son derece yanlış bir uygulamadır. Aklı selim hareket etmek lazım. Sayın Valinin bu olaya müdahale etmesi lazım. Kaymakamlara ekmek dağıtmayı engelleme iznini umarım Sayın Vali vermiyordur. 

EKMEK ÜZERİNDEN SİYASET!
Mahir Polat: Artık her şeyi bıraktılar. İnsanların yiyeceği ekmeğin üzerinden siyaset yapıyorlar. İnsanların zor gününde ekmeklerinin üzerinden bu kadar alçakça siyaset yürütmelerini doğru bulmuyorum. Doğru bulmak mümkün değil zaten. İnsanların ihtiyaç duyduğu şey aç ve açıkta kalmamak. Vefa Sosyal Destek Gruplarının bütün lojistik giderleri de, lojistik hizmetleri de belediyelerimiz üzerinden karşılanıyor. Sırf kendileri yapacak diye bu işleri bu kadar yozlaştırmak çok yanlış.