CHP milletvekili adayı Umdular; gençler,’’Bütün ümidim gençlerdedir’’ diyen ülkemizin ve partimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde 24 Haziranda sandığa koşacak ve geleceğine sahip çıkacak diyerek gençlere seçimlere katılımı arttırma çağrısında bulundu. Umdular sözlerini şöyle sürdürdü:

MUTLU NESİLLER, YÜZLERİ GÜLEN ÇOCUKLAR VE GENÇLER İÇİN GELİYORUZ
Uzun yıllardır süren ranta ve borca dayalı politikalar nedeniyle ülkemizde ne yazık ki  genç işsizlerimizin sayısı her geçen gün artmıştır.Ülkemizde her 4 gencimizden biri işsizdir.Çözüm,üretimi,istihdamı arttırmaya yönelik insan odaklı ekonomi politikalardadır. İstihdam planlamasına dayanan çağdaş,nitelikli eğitim politikalarındadır.CHP  olarak gençlere sesleniyoruz.24 Haziranda sandığa giderek ,AKP iktidarının ‘’Yap-Boz’’a döndürdüğü fırsat eşitliğini yok sayan,diplomalı işsiz ordusu yaratan çağdışı eğitim politikalarına son verelim.Çocuklarımıza gençlerimize umut verecek ,iş ve aş sağlayacak,insanca yaşam ortamını yaratacak CHP’nin eğitim,ekonomi politikalarını 25 Hazirandan itibaren hep birlikte hayata geçirelim..

GENÇ GİRİŞİMCİLERE DESTEK
Fikrini yaşama geçirmek isteyen tüm girişimci gençlere 200 Bin TL ‘ye kadar kredi olanağı ve 5 yıl gelir muafiyeti sağlayalım.

BORÇSUZ GENÇLİK
Üniversiteye giriş sınavında başarılı olamayan 18-20 yaş arası gençlere aylık 400 TL üniversiteye hazırlık desteği verelim.

İŞ VE GELECEK GÜVENCESİ
Üniversiteden yeni mezun olmuş, iş arayan gençlere İŞKUR’a kayıt olmaları halinde 750 TL işsizlik desteği sağlayalım. Her 19 Mayıs ve 29 Ekim’de gençlerimizin hesabına 500’er TL yatıralım.ÖSYM ve tüm kamu sınavlarını ücretsiz hale getirelim.Her yıl 10 bin öğrenciyi farklı branşlarda doktora eğitimi için yurt dışına gönderelim.Yurt sorununu çözelim.Yurtları en fazla iki kişilik odalardan oluşturalım.Üniversiteli gençlerimizin aylık masraflarının 400TL’sini biz ödeyelim. 24 Haziranda sandığa gidelim Türkiye’yi huzur dolu,barış dolu,umut dolu günlere hep birlikte taşıyalım.