Halil İbrahim GÜLER/GÜNDEME BAKIŞ - CHP Tire İlçe eski Başkanı, belediye başkanı aday adayı Hakan Şenoyar seçimlere yönelik çarpıcı açıklamalarda bulundu. CHP’li Şenoyar, merkezin kendisini aday göstermesi halinde hayata geçireceğiz projelerini anlattı.  

BEN BU SEÇİMİ KAZANACAĞIMIN SİNYALİNİ VERDİM
Tire’de belediye başkanlığı aday adaylığı açıklamasından halktan büyük bir ilgi gördüğünü belirten Şenoyar, “Tire halkı benim dışımdaki adayların aynı olduğunu beraber olduklarını düşünüyor. Halktan çok iyi tepkiler alıyorum. Zaten diğer aday adayları kongrede aynı listede yer alan isimlerdi.  Dolayısıyla bu isimlerinden birbirinden ayrılacak ya da metot olarak farklı bir uygulama yapacak konumları bulunmuyor. Ben halka temas konusunda daha samimi olduğumu söylüyorlar. Aday adaylığımı açıkladığım gün 3 bin kişiye yakın kitle oluştu. 3 bin kişi demek zaten ilçede yüzde 20’sine denk geliyor. Ben bu seçimi kazanacağımın sinyalini verdim. Taktir genel merkezindir artık” dedi.  

1992’DEN BERİ CHP’LİYİM, HİÇBİR KOLTUK İÇİN TALEBİM OLMADI
CHP’de şimdiye kadar hiçbir koltuk için talebinin olmadığını, ilçe başkanlığının ise halktan gelen talepler doğrultusunda olduğunun altını çizen Şenoyar, “Hayatım boyunca seçim kaybedecek bir strateji oluşturmadım. Hep kazanmaya yönelik çalışmalar gerçekleştirdim. Bu konuda kendime çok güveniyorum. Ben hep insanlara samimi davrandım, insanlar da beni çok iyi anlıyorlar. Derdi olan insanları görünce gözlerin yaşarıyorsa, samimisindir. Bakarız, hallederiz cümlelerinden nefret ediyorum ve buna halk da büyük tepki gösteriyor. Çözüme odaklı bir çalışma yürüteceğim. Partide seçilme noktasında hiçbir yere aday olmadım. 1992 yılından itibaren mücadele veriyorum fakat şimdiye kadar hiçbir koltuğa talepkar olmadım. İlçe başkanlığım da taban tarafından büyük bir talep üzerinden gerçekleşti. Zaten 20-30 senedir birbirine hakaret eden toplanan dağılan, domino taşı gibi olan insanlar bir listede karşıma çıktı fakat dağıldılar” diye konuştu.

BİR OYU OLAN KÖYE BİLE SANDIK GÖTÜRDÜM 
Şenoyar, “ CHP Tire’de bugüne kadar delege seçimi yapmadı. 87 mahallede tam demokratik delege seçimi yaptım. 38 kilometre uzaklıktaki dağ köyünde bir üyesi olan seçmene dahil sandık götürdüm. Hiç kimse bana diyemez ki, bir tek köyde bile seçim yapmadı. Hepsinde yaptım” dedi.  

BELEDİYECİLİĞİ EN İYİ ŞEKİLDE YAPACAĞIM
Tire Belediyesi’nde işçiler arasında maaş ücretlendirilmesinde farklılıklar olduğunu, belediye başkanı olması halinde bu duruma son vereceğine vurgu yapan Şenoyar, “Bu kente hizmet noktasında çalışan emektarların sendikal haklarına sahip çıkacağım. Tire Belediyesi’nde gecesini gündüzüne katan temizlik, park bahçe, nice işçi arkadaşımız var. Bunların bir kimi bin 600, kimi bin 800, kimi 2 bin, kimi ise 2 bin 200 alıyor. Bu gelir dağılımdaki adaletsizliği ortadan kaldırıp, en düşük işçi maaşını 2 bin 500 yapacağım. Bunları da ilgili de çalışacak personelden performans fazlalığı isteyeceğim. Yani atıl bir zaman dilimi istemiyorum. İşçiye Tire’ye karşı sorumlu olacağız ve çalışan da hakkını alacak. Büyükşehir yasasıyla birlikte belediyelerin görev dağılımı kısıtlandı. Mezbahalar, hal itfaiye bizden çıktı. Bize bir şey kalmadı. Bize kalanları da Tire’ye en iyi hizmet vermek şekilde gerçekleştirelim, belediyeciliğimizi de en iyi şekilde yapalım. Otopark sorununda kurtulmak için yoğun bir program gerçekleştireceğiz” diye konuştu. 

TİRE’DE TARIM AYAĞA KALKACAK
Vaatlerine devam eden Şenoyar, “Tire’de Türkiye’de olduğu gibi tarımla, hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımız var. Kooperatifleri teşfiklendirip, ihracata yönelik ürünler üretmelerini sağlayacağız. Tire’de tarım ayağa kalkacak. Kooperatifleri işler hale getirip, proje desteği vereceğiz. Lojistik destek de vermek istiyoruz. Bu şekilde vatandaşlarımız üretim yapıp kazanacaklar. Bunun dışında hobi bahçeleri oluşturacağız. Köy endüstrilerine olduğu gibi bir patlıcanın bir domatesin nasıl yetişeceğini öğreneceği 200 metrekarelik hobi bahçeleri oluşturarak, insanların doğayla barışık şekilde yaşamasına destek vereceğiz” dedi.

SİYASETTEN DELİKLİ BİR KURUŞ BOĞAZIMIZA GİRMEDİ
“Yerel yönetimlerden, siyasetten delikli bir kuruş boğazımıza girmeden, kendi kazandığımız lokmalarla hayatımızı sürdürmeye çalışıyoruz” diyen Senoyar, “ Siyasete girip hayatında hiç köyde yaşamamış, domatesin nasıl üretildiğini, yumurtanın nerde çıktığını bilmeyen kişilerin sadece üniversite mezunu olduğu için görevlendirilmelerine karşıyım. Hayatım pamuk, zeytin pancar tarlarında geçti. Tire’de 6 bin inşaat projesi çizdim. Yani sadece tarım sektöründe değilim. Mesleğim elektrik teknikerliği fakat iktisat fakültesi maliye bölümü mezunuyum. Ayrı zamanda ekonomistim. Yerel yönetimlerden, siyasetten delikli bir kuruş boğazımıza girmeden, kendi kazandığımız lokmalarla hayatımızı sürdürmeye çalışıyoruz” diye konuştu.

HEDEFİM 28 BİN OYLA BELEDİYE BAŞKANI OLMAKTIR
Tire’de birleştirici bir isim olduğunu ve 24 Haziran seçimlerinde CHP’den diğer partilere kayan oyları tekrar alacağını kaydeden Şenoyar, “AK Parti küçük bir oyla CHP’nin önüne geçmesine rağmen, ben bireysel olarak bütün seçmenden oy alabilirim. Çünkü, yerel seçimlerle genel seçimler farklı dinamiklere sahip. HDP, İYİ Parti baraj altında kalmasın diye oy verenler vardı. Bizden giden bütün emanet oyları geri alacağım. Hedefim 65 bin 553 seçmenden 28 bin oyla belediye başkanı olmaktır. Tire’deki seçmenin 45 bini köy kökenli benim gibi… Köylüler benim ne kadar çalıştığımı ne kadar cefa çektiğimi bildiği için bana oy verecektir” dedi.

TİRE’DE BİN 500 ÜYE KAYDINDA İMZAM VAR 
Şenyor, “İlçe başkanlığı dönemimde çok fazla üye kaydı yaptım. Üye kaydı yapmadan önce CHP’ye oy verecek hale getirdim.  bin 650 üye kaydının altında benim imza var. Bazıları bana muhalefet olmasına rağmen. Bin 500 kişi net bir şekilde beni destekliyor. Ön seçim yaparsalar da hodri meydan derim, kim karşıma çıkarsa çıksın. Yüreği yeten de karşıma çıksın. Ön seçim için yeterli zamanımız var. Biz hızlı bir örgütüz, bir ayda genel seçimleri atlatan örgütüz. 3 günde ön seçim yapar geçeriz” dedi.

TİRE’Yİ BİLMEYEN İSİM ADAY GÖSTERİLMESİNDEN SIKILDIK
Belediye başkanı olması halinde CHP’li olduğunu hiç unutmayacağını dile getiren Şenoyar, şunları söyledi:

“Partide politik yapısına uymayan sadece sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımlarla farklı ilçelerde dolaşıp gelip Tire’ye aday olmasından sıkıldık. Parti için hiçbir emek vermeyip, hiçbir kurumunda çalışmayıp mutfağında aday olmalarından sıkıldık. Tire’yi bilmeyip ilçeye aday olurum diyen insanların aday gösterilmesinden sıkıldık. İnsanları dilekçe manyağı yapılmasından sıkıldık. Dilekçelerini alıp herhangi bir işlem yapılmıyor. Belediye başkanı olursam hiçbir akrabamı müdür yapmayacağım. Belediye başkanı olursam, halkın içerisinden çıkmayacağım, halkın sorunun hemen çözeceğim. Belediye başkanı olursam Cumhuriyet Halk Partili olduğumu hiç unutmayacağım. Halka siyasi görüş ayırt etmeden hizmet edeceğim. Yakamdaki rozetten damarlarımdaki asil kan kadar onur duyuyorum. Hiçbir zaman çıkarmayacağım.”